Rosamaiin

Rosamaiin is een half-elf, met star-elvenblood. Haar opa was een star-elf, verbannen door Sildeyuir naar het Yuirwood. Ze is dochter van Jacobus Maedius en Ginedana Villadenii. Ze heeft een tweelingbroer: Marius Maedius. Rosamaiin verloor op jonge leeftijd haar moeder. Via haar moeder kreeg ze een erfstuk van haar opa Rhistel Villadenii: een composite longbow, naar later bleek van wood-elven makelij. Haar vader is inmiddels ook overleden.

Rosamaiin en Marius hebben samen avonturen beleeft in het Yuirwood. Ook woonde ze samen in Dlusk in de herberg van oom Byrent Maedius. Tijdens een van hun avontuurlijke reizen sloeg het noodlot toe: 

De twee hadden een spoor gevolgd van dood en verderf, en werden aangevallen door een gigantisch, walgelijk monster. Het was een zwevende bol met allerlei tentakels met kaken:  Deathkiss beholder. De twee streden dapper maar waren niet opgewassen tegen het monster. Rosamaiin werd neergeslagen en zag half verdoofd hoe Marius Maedius haar dapper verdedigde met zijn greatsword. Het monster pakte hem echter ook, maar op het moment dat het de genadeklap wilde uitdelen wierpen donkere schaduwen opeens zwarte plekken op de bosbodem. Een groep mysterieuze giant eagles viel geruisloos aan en wisten het monster weg te jagen. Marius' benen waren verbrijzeld en hij belandde in een rolstoel in Dlusk. Rosamainn ging haar eentje verder met avonturieren.

Als Rosamaiin op 3 tarsakh 1374 in haar eentje door het Yuirwood trekt om meer informatie te achterhalen over het monster dat haar broertje Marius Maedius heeft verwond, stuit ze op het kamp van de bende van Scales gestuit. De bende was verantwoordelijk voor het doden van onschuldige bosdieren, hetgeen Rosamaiin ze ernstig aanrekende. Als de avonturiers de aanval op het kamp inzetten, besluit ze zich bij hen te voegen. 

Op 17 uktar 1374 ontmoet Rosamaiin Acalan. Dit is een giant eagle, die als hatchling door haar opa Rhistel Villadenii is gered van wyverns. Samen gaan ze verder op avontuur en op zoek naar meer informatie over Rhistel.

Op reis door Thay, hammer 1375, maakt Rosamaiin gebruik van een alterego's: Anna en Catherina Oeljanova.

Rosamaiin

Aglarond ArjanBeelen