Narfedwyn

Narfedwyn komt uit Tanyuir in het Yuirwood. Zij is een half-elf beguiler. Als beguiler cast Narfedwyn regelmatig illusies. Deze gaan doorgaans gepaard met de woorden "blue torch". Narfedwyn sluit zich op 11 nightal 1373 aan bij de avonturiers als deze zich moeten bewijzen, voordat zij met een oude menhircirkel net buiten Tanyuir mogen reizen.

Tijdens de zoektocht naar Lord Desmond Elzar en later in Thay gebruikt Narfedwyn een alterego: Sandra Parlou. Ook maakt zij gebruik van de alterego Astrydda. Later bij de zoektocht naar Sirwa Vaughn maakt zij gebruik van een ander alterego: Marla Bossi en in Thay avonturiert ze als Egon Xerinos.

Narfedwyn heeft een magische tattoeage in haar nek. Hiermee kan ze barkskin casten. De tattoeage is gezet door Aeron Ibor, een handlanger van Hamafil Sylerin alias de Green Mage.

Neveneffect van de tattoeage is dat Narfedwyn extreem gedreven is het Yuirwood te beschermen. De tattoeage houdt verband met een magisch (enchantment, mind-affecting compulsion) effect dat aan Narfedwyn lijkt te 'trekken' vanaf 19 eleasis 1374. Dit wordt veroorzaakt door de mythal van de Sunglade, die door nilshai wordt gecontroleerd. Als de avonturiers begin uktar 1374 de mythal ontzetten, houdt het effect op.

Narfedwyn

Aglarond ArjanBeelen