Kyra Palphramond

Kyra behoort tot een oude adelijke familie in Aglarond. Ze is geboren op 26  Tarsakh 1354, paladin van Torm, Aglarondan Griffonrider en dochter van Lord Hugo Palphramond en Lady Catherine Palphramond.

Kyra heeft haar diensstijd doorgebracht in Fort Emmech. Hier heeft zij Torsten Fordenfroth leren kennen. Op 30 uktar 1373 keert zij terug naar Velprintalar

Na verhitte discussie met Sonja Silversong en een ultimatum van de groep, vertrekt Kyra op 23 hammer 1374 uit de avonturiersgroep. Tijdens haar afwezigheid spreekt Torm in haar slaap tot haar. Naar aanleiding van de droom besluit ze naar een klooster net buiten Velprintalar te gaan. Onderweg naar het klooster ontmoet ze een boer. Kyra raakt met hem in gesprek en neemt hem in vertrouwen.

De boer geeft zijn kijk op het leger en het leven, waarin je niet altijd kunt kiezen met wie je samenwerkt. Hij hoopt dat Kyra in het belang van Aglarond snel terug wil keren naar de groep.  Kyra raakt geïnspireerd door deze kijk en ze beseft dat ze terug moet.

Na een paar dagen meldt ze zich bij Gwendolyn Kestral en vraagt of ze terug mag keren. Gwendolyn Kestral legt dit voor aan de groep en die stemt in.

28 alturiak 1374 sterft Kyra tijdens een gevecht met leden van de bende van Scales in The Bold Griffon. Ze wordt geraised door Mother Dyltharra Buelth in The House of the Four Moons.

Tijdens de zoektocht naar Lord Desmond Elzar en Scales maakt Kyra gebruik van een alterego: Patricia Paay.

Op 9 eleint krijgt Kyra de Green Ribbon of Distinction voor het verijdelen van de plannen van Winn Kardzen.

Op 12 marpenoth 1374 sterft Kyra voor de tweede maal. Dit keer door meerdere enervations gecast door nilshai. Ze wordt dezelfde nacht geraised in The House of the Four Moons.

Kyra Palphramond

Aglarond ArjanBeelen