Aglarond

Twilight Tomb (14)

Dag 15: 14 en 15 hammer 1374

De avonturiers verkennen de bovenste verdieping van toren. Hier wordt niks bijzonders gevonden. Er is een schacht naar beneden, met spinrag bekleed. Hier kan makkelijk langs afgedaald worden. Beneden is een enorme hal. Hier staat een half-orc met een boog. Aan de wanden hangen Taers. Sealmyd loopt onzichtbaar naar de half-orc. Een aantal Taers horen hem, springen naar beneden en een gevecht begint. De Taers blijken geen partij voor de groep. De half-orc is echter geen half-orc, maar een yochlol met een hat of disguise. Deze tegenstander is wat pittiger.  Na het gevecht vinden ze in de ruimte nog een king’s tear. Ze achterhalen het gebruik van de borstbeelden en achterhalen de informatie in de edelsteen. Dit betreft het maken van wondrous items. Ook ontdekken ze het wachtwoord van het spellbook van de deathlock en Maelthas wil alle informatie opslaan. De groep dwingt hem verder mee te vechten, als er nog meer Taers verschijnen, o.l.v. een adept van Auril.

Beneden ontdekken ze een ruimte met spiegels, incl. val. Daarachter is een ondergelopen ruimte. In deze ruimte bevindt zich een zombie. Het monster ziet er uit als een wormachtig wezen met 3 tentakels en 3 ogen. Ook heeft het membraamvleugels waarmee het onhandig in melee vliegt. Het beest wordt telkens getript door Sealmyd en is kansloos in gevecht. In de ruimte vindt de groep een tweede sleutel. De laatste ruimtes van de tweede toren worden verkend. Hier vinden ze Duladora Trameldor. Ze zit gevangen in spinneweb. De groep heeft dit pas door als ze het web wegbranden. Gelukkig komt Duladora Trameldor er met kleine brandwonden vanaf. Zij vertelt over haar ervaring. De yochlol is ook de spin die Kyra Palphramond heeft gezien. Daarnaast vindt de groep een ruimte met schatten, allemaal waardevolle star-elven spullen van grote archeologische waarde. Ook worden er oude elvenmunten gevonden. De groep besluit te rusten, om Maelthas de kans te geven nog meer informatie over te schrijven.

Comments

ArjanBeelen

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.