Aglarond

Na 12 uur 's nachts gaan de avonturiers op pad. Wanneer ze op een rotskam aan de rand van de baai zijn aangekomen, overzien ze de situatie goed. Ze besluiten het complex van Lord Desmond Elzar via de noordoostelijke toren te benaderen. Shando zal (dmv spreuken) onzichtbaar en vliegend een verkenningsrondje doen en touwen aan de torenmuur hangen zodat de rest naar binnen kan.

Dit gaat goed en de groep maakt een ballista op de eerste toren onklaar. Ook een katapult op de tweede toren wordt onklaar gemaakt. Op de volgende torens staan, per toren, twee wachters. Yuiros Aenbras schiet de eerste wachter op de eerste toren snel dood. Echter de tweede slaat alarm. Ook vliegt er een vogel op en verdwijnt in het duister. Terwijl er rond het complex meerdere wachters in beweging komen, maakt de groep ook een tweede en derde katapult onklaar. Nog vijf wachten worden gedood en één wordt knock-out geslagen. Van het strand komt een groepje piraten omhoog richting het fort. Twee wachten (huurlingen met full-plate en spiked chain) vluchten het woonhuis van Lord Desmond Elzar in. De groep staat op het punt om ook naar binnen te gaan, als op magische wijze  een stortbui losbarst boven het complex.

Het woonhuis blijkt leeg en de groep ontdekt dat de twee door een achterdeur zijn verdwenen. Inmiddels zijn uit de barakken 6 andere wachters naar buiten gekomen. Buck Sfiz, die nog een ballista onklaar heeft gemaakt, ziet in de barakken nog glinstering van metaal. Als de groep, met Kyra Palphramond voorop, de confrontatie aangaat met de wachters, worden ze getroffen door bliksemschichten. Een druide mengt zich in het gevecht, maar blijft uit zicht. Wanneer de wachters zijn verslagen, horen ze de grendels van de poort losgaan. Ze zien hier echter niks. Narfedwyn probeert de laatste ballista onklaar te maken. De druide heeft dit door en belemmert dit. Ondertussen zijn er uit het tentenkamp op het strand ook piraten gekomen. Zij worden verwelkomd door Apsalom, Kyra Palphramond en Sonja Silversong. Waarna drie van de vier zich overgeven. Aansluitend volgt een donderklap die vooral de wachters treft en Kyra en Sonja maar een beetje. Narfedwyn ziet nu eindelijk de druide (in vorm van een zeearend) en cast glitterdust. Nu valt ook de omlijning van een wolkvormig figuur op, naast de druide. Buck Sfiz zorgt ervoor dat de druide in een afgrijselijke lachbui komt. Waarna de groep hem belaagt met pijlen en spreuken. De wolk verandert in een wervelkolom en neemt de druide op en vliegt weg een eind de helling af richting het strand. Hij kan echter niet voorkomen dat de druide wordt gedood. Hierdoor wordt ook nog een aanstormende groep piraten zichtbaar. Sonja Silversong zorgt voor verlichting op het pad omhoog en Kyra Palphramond begint het pad af te dalen de groep piraten tegemoet. Ze wordt met crossbow bolts beschoten en Maelthas maakt een illusie van een muur. Ondertussen maakt Narfedwyn de laatste ballista onklaar.

De groep loopt en vecht zich langs het pad naar beneden. De air elemental vliegt weg. Dan worden ze vanaf het schip in de baai beschoten met een ballista en mengt een spellcaster zich in het gevecht. Een vrouw met trident loopt van achter de groep piraten vandaan over het strand. Apsalom ziet haar en schiet een verlichte pijl in haar. Ze laat de verlichte pijl achter in een tent en vlucht naar het schip. De groep piraten vlucht voor een deel (10 man) ook naar het schip. De andere (17) geven zich over.

Narfedwyn doorzoekt de mansion en raapt wat documenten bij elkaar die ze in een werkkamer vindt. Dan verlaat zij ook het complex. Onderweg komt ze een loslopende piraat tegen. Ze charmed hem en neemt hem mee naar de groep.

In totaal heeft de groep 18 piraten gevangen genomen en 6 knock-out geslagen. Ze lopen naar de t-splitsing op het pad en overleggen wat ze gaan doen. Ze komen er achter dat de poort van het fort achter hen gesloten is. De gecharmde piraat (Awstynn) vertelt dat Lord Desmond Elzar en zijn huiswizard Cadfael Jennaer niet aanwezig zijn. Ze zijn naar het dorp. Ook vertelt hij dat ze nu worden aangestuurd door een aanhanger van Umberlee, Eilunneth Bras.

MaelthasApsalom en Narfedwyn gaan kijken in het fort kijken. Ze willen de poort weer openen en de piraten binnen gevangen zetten. Ze gaan weer via de toren in het noordoosten. Maelthas blijft onderaan staan en cast invisibility op Apsalom. Hij klimt samen met Narfedwyn omhoog en ze lopen richting de poort. Dan zien ze een lichtschijnsel uit de mansion. Hier blijken zich minstens 5 Chessentan huurlingen te bevinden, 3 in fullplate en 2 met spiked chain. De poort zit op slot. De huurlingen kijken hierover uit. Ze besluiten terug te keren.

De groep gaat weer in overleg. Om er voor te zorgen dat de Shorespear, de volgende ochtend, niet beschoten kan worden door het schip van de piraten besluiten ze deze aan te vallen. De gevangen piraten laten ze bij de t-splitsing achter. Deze waarschuwen ze, dat ze gestraft zullen worden als ze vluchten. Bovendien belooft Narfedwyn hen een sp als ze blijven.

Vervolgens lopen ze naar het strand. Maelthas begint spells te casten om het schip in brand te zetten. Eilunneth Bras en de ship’s mage proberen dit te dispellen. De groep springt hier op in. Uiteindelijk kunnen de piraten het vuur doven met tonnen met regenwater. Ondertussen zijn een aantal van hen wel gedood en zijn Eilunneth Bras en de mage gewond. De laatste vlucht al snel benedendeks. De eerste verandert in een zeearend en vliegt weg. Vanuit het achtersteven vliegt nog een arend mee.

De rest van de piraten verschuilt zich achter de reling van het schip. De groep denkt na over hun tactiek. Na een tijdje besluiten ze nadat Narfedwyn fog cloud op het voorsteven cast het schip te enteren. Dit kan door door de branding te waden. Torsten Fordenfroth en Apsalom beklimmen via een net de wand van het schip. Wanneer ze boven aankomen worden ze hard neergeslagen. Ook wordt er op het schip haste gecast. De groep besluit zich terug te trekken.

Na een tijdje besluiten ze een tweede poging te wagen. Maelthas maakt gebruik van zijn wand of burning hands om het schip te beschadigen en de piraten uit hun tent te lokken. Dit lukt en de groep verslaat hier de piraten. Apsalom raakt hierbij cursed. Benedendeks houden zich nog een aantal schuil. Deze worden gedwongen zich over te geven, maar de wizard vlucht via een raampje aan de achterzijde.

De groep gaat verder en wil via de geheime grotingang naar de mansion. Ze moeten in de grot een wand beklimmen boven de zee. Dit gaat Torsten Fordenfroth en Apsalom slecht af, maar de rest klimt naar boven, naar een plateautje. Hier staat een aantal piraten met longspears, whip en falchion hen op te wachten. Het is een moeizaam gevecht omdat de piraten de groep op de rotswand probeert te houden of naar beneden probeert te duwen. Het gevecht wordt gewonnen, maar Yuiros Aenbras sterft. De groep besluit daarom terug te keren naar het strand en hier op de versterking te wachten.

Tegen dageraad zien ze de Shorespear uit de mist aan komen varen. Deze komt veilig aan land. De groep krijgt de rest van de dag gelegenheid om op krachten te komen. De documenten die Narfedwyn heeft meegenomen worden bestudeerd. Het betreft informatie over handelsschepen voor de komende tijd: bestemmingen, waar, personeel, etc. Het e.e.a. is niet consequent ingevuld, wat er op duidt dat het tweedehands info is. Apsalom herkent het handschrift, maar kan het niet plaatsen.

Comments

ArjanBeelen

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.