Aglarond

De volgende ochtend gaan de avonturiers eerst naar Lord Geberynn Mistrar. Als ze hem uitleg geven wil hij de barricade wel weg halen. Bij de menhircirkel aangekomen, legt Dervila Greenbow aan Shando uit hoe hij de menhircirkels kan activeren. 

De groep bereid zich kort voor: er worden nog een paar spreuken gecast. Dan activeert Shando de menhircirkel en enkele tellen later staan ze in het centrum van een andere menhircirkel, midden in een bos. Om hen heen staat een grote groep harige monstrous humanoids met een vleermuisachtige kop. Maelthas herkent ze als alaghi's. De alaghi's staan o.l.v. een cleric en vallen aan. Tijdens het gevecht blijken het vooral taaie beesten. Het wordt een lang gevecht, dat aardig wat resources kost, maar uiteindelijk winnen ze het gevecht. Tegen het eind krijgen ze de indruk dat de alaghi's zich niet durven over te geven en bereid zijn zich dood te vechten. De groep slaat één alaghi knock-out, de andere 24 worden gedood.

Rustig wacht de groep af tot de webs zijn uitgewerkt. Dan sleept Apsalom de dode alaghi's bij elkaar tussen de bosjes. Hun spullen neemt hij af. Opmerkelijk is dat ze allemaal 5 stukjes obsidian bij zich hebben, die ongeveer 10gp per stuk waard zijn. Vervolgens brengen ze de laatste alaghi bij. Hij praat sylvan en common en stelt zich voor als Laaiende Stier. Hij vertelt dat de alaghi's zijn gevangen genomen door monsters met 3 ogen, 3 tentakels, 3 vleugeltjes en een rupsachtig lichaam. Nu worden ze bewaakt door één van de monsters die uit het niets kan verschijnen. Ze moeten de menhircirkel bewaken en indringers doden. Ze hebben één keer geprobeerd te ontsnappen, maar zijn toen gepakt en gemarteld. Een aantal van hen werd ook gedood. Vrouwen en kinderen zijn ook gedood, toen ze gevangen zijn genomen.

Laaiende Stier vertelt over half-elven die het gebied zijn binnengekomen als slaven of gevangenen en er later weer uit zijn gegaan. Onder leiding van de monsters. Hij kan geen half-elven onderscheiden, ze lijken allemaal op elkaar. Hij vertelt over de richting waar de monsters altijd heen gaan en de richting waarheen de andere groep is gevlucht. 

Als Gwendolyn Kestral hier naar vraagt, vertelt hij verder over die ontmoeting. De andere groep (Masters of the Yuirwood) was onzichtbaar en al bijna de open plek over. Toen verscheen het monster en die zorgde er voor dat ze niet meer onzichtbaar waren. De alaghi's hebben nog speren gegooid, maar de groep kon ontkomen. 

Nadat hij al deze informatie heeft gegeven vraagt Laaiende Stier of de groep hem wil helpen ontsnappen. Hij denkt dat ze machtiger zijn dan het monster. Kyra Palphramond weet ondertussen dat Laaiende Stier evil is. Hij belooft zijn leven te beteren, niet half-elven of humans aan te vallen en niet meer met zijn eten te spelen. 

Ze besluiten hem naar Mesring te brengen, waar Dervila Greenbow hem het Yuirwood in kan geleiden. Shando gaat in zijn eentje heen-en-weer. Daar aangekomen is Dervila Greenbow al niet meer bij de menhircirkel. Hij loopt in zijn eentje richting de uitgang en hoort dat buiten mensen bezig zijn de toegang weer te barricaderen. Het zijn 2 leden van de militia, die er mee ophouden als Shando van zich laat horen.

Shando vraagt of hij er uit mag om Dervila Greenbow te waarschuwen. De militialeden weten dat ze naar de Horse and Cart Inn is. Dan hoort Shando dat Laaiende Stier hem is gevolgd. Hij vraagt Laaiende Stier om terug te gaan, waardoor de militialeden ook door hebben dat er iemand is. Hierop besluiten ze dat Shando hier moet blijven en dat één van hen zelf Dervila Greenbow wel gaat halen. Als hij terugkomt heeft hij niet alleen Dervila Greenbow bij zich, maar ook Lord Geberynn Mistrar en de captain van de militia. Shando vertelt hen over Laaiende Stier en vraagt Dervila Greenbow of zij er voor kan zorgen dat hij het Yuirwood in komt. Ook vertelt hij Lord Geberynn Mistrar dat het dorp mogelijk gevaar loopt, wanneer de vlinder-achtige monsters ontdekken dat er nog een onbewaakte menhircirkel in het Yuirwood is.

Lord Geberynn Mistrar geeft aan hulp te gaan vragen in Emmech en Velprintalar. Hij begint dit direct te regelen en vergeet Shando en Laaiende Stier verder. De laatste wordt meegenomen door Dervila Greenbow en Shando keert terug naar de Sunglade. Als Shando terug is, gaat de richting op van de groep Masters of the Yuirwood. Shando probeert hun sporen te vinden, maar deze zijn te veel vertrapt. Ze lopen via één van 6 zes paadjes vanaf de menhircirkel het bos in. Voordat Shando nog een keer naar sporen kan zoeken, staan ze plotseling op een open plek in het bos. Hier vandaan lopen ook 6 paadjes. Ze schatten in dat ze vanaf de open plek bij de menhircirkel zo'n 100ft hebben gelopen, voordat ze hier verschenen. Ze blijven in de zelfde richting lopen, al is het noorden niet te bepalen doordat er geen zon is. Het daglicht dat door het bladerdek schijnt is kunstmatig. 

Ze volgen het pad een stukje en zien dan dat het richting een glazen gebouw loopt. Dan staan ze plotseling op een boomtak, zo'n 50ft boven de grond. Alleen Gwendolyn Kestral weet haar balans niet vinden, maar zij kan zich vastgrijpen aan een tak. Kyra Palphramond glijdt weg als zij zich naar de stam toe wil bewegen en ook zij kan zich vastgrijpen. ApsalomShando en Narfedwyn bewegen zich heel rustig over de takken. Narfedwyn cast spider climb op Kyra Palphramond en Gwendolyn Kestral, waardoor deze uiteindelijk als eerste beneden zijn. De rest volgt.

Beneden zien ze voorbij een paar bomen een kruispunt van 2 paadjes. Ze besluiten het pad links voor hun uit te volgen. Ze zien nog net dat het pad richting een glazen gebouw loopt, dan zitten ze met z'n allen klem op de bodem van een put. Ze pakken de wand vast, die wat glibberig is. Met behulp van spider climb klimt Kyra Palphramond naar boven. Ze komt uit op een binnenplaats. Rond om ziet ze een glazen want met 4 poorten en 4 dubbele deuren. Boven haar hangt een emmer aan een katrol en naast haar staat nog een emmer met een kwast er in.

De kust lijkt veilig en Kyra Palphramond gooit een touw naar beneden om de rest om hoog te laten. Ze lopen vervolgens richting één van de dubbele deuren. Deze is te openen net als in Tirin'tiral door er tegen aan te drukken. Vervolgens schuiven de deuren opzij. Achter de dubbele deur bevindt zich een stal. Wanden, vloer en dak zijn van mat glas, maar de inrichting is onmiskenbaar. De stal biedt plek aan 6 paarden. Achter de andere 3 dubbele deuren zitten ook stallen. Wanneer ze deze langsgaan zijn ze dat de watersporen die ze achter laten worden opgeruimd door unseen servants. 

Als ze door de poorten kijken zien ze dat er achter 2 een paadje het bos in leidt. Voorbij 1 is een glazen gebouw en als je onder de laatste doorgaat kom je een glooiend grasland in. Ze besluiten richting het glazen gebouw te gaan. Op het moment dat ze onder poort door zijn, staan ze weer op de takken van een boom. Ze klimmen weer naar beneden. Shando vindt de sporen van de groep direct terug. Ze lopen opnieuw het pad linksvooruit in.

Ditmaal belanden ze niet in een put, maar staan ze opeens aan het uiteinde van een rotskloof. Links, rechts en achter hen gaat de rotswand steil omhoog. De kloof ligt voor hen en eindigt na zo'n 200ft bij een glazen wand, met een dubbele deur. Apsalom, Narfedwyn en Shando merken dat er een spell op hen wordt gecast. Narfedwyn weet het te weerstaan, herkent het als hide from animals en accepteert het effect vervolgens. De groep concludeert dat zij deze spreuk te danken hebben aan hun elvenbloed.

Gewaarschuwd, lopen ze behoedzaam door de kloof richting de glazen wand. Desalniettemin zijn ze volledig verrast als er vanaf beide rotswanden bergleeuwen op Kyra Palphramond en Gwendolyn Kestral afspringen. Alleen Apsalom is dusdanig getraind dat hij 3 van de 8 leeuwen, die hem niet hadden opgemerkt, kan verwonden. 4 van de leeuwen kunnen niet bij Kyra Palphramond en Gwendolyn Kestral komen omdat ze worden gestuit door de half-elven. De andere raken met een aantal van hun voor- en/of achterpoten. Met name Gwendolyn Kestral wordt geraakt en zij raakt mede als gevolg de schade die ze krijgt door de shield other op Kyra Palphramond buiten bewust zijn.

Narfedwyn en Shando blijven onzichtbaar voor de leeuwen en casten invisibility en een cure light wounds op Gwendolyn Kestral, waarna zij zichzelf rustig oplapt met een wand of cure light wounds. Ondertussen vechten Apsalom en Kyra Palphramond met de leeuwen af en toe door Shando ondersteunt met een spreuk. Ze weten de beesten te doden.

Na dit gevecht kunnen ze rustig verder lopen tot ze bij de dubbele deur zijn. Deze gaat volgens het gebruikelijke principe open en erachter zien ze een halfronde ruimte. Links en rechts naast de deur gaat een trap omhoog naar een ballustrade. Op de ballustrade staan 4 glazen beelden van elven-archers. Zij hebben alle 4 hun boog gespannen en gericht richting de deur. De pijlen die op de boog liggen zijn echt, op het oog. 

Wanneer de groep de ruimte betreedt, komen de beelden niet in beweging en ze kunnen rustig de ballustrade op lopen en de beelden onderzoeken. Langs de ballustrade zien ze 3 dubbele deuren. Ook is er nog een gangetje met een klein deurtje in de buitenwand. Ze open deze en zien dat er hier vandaan een paadje boven de rotswand langs loopt. 

Nadat ze de beelden (tevergeefs) hebben bestudeerd, openen ze de meest rechter dubbele deur. Hierachter bevindt zich een brede gang die rond lijkt te lopen. Wanneer de groep hier doorheen loopt komen ze uiteindelijk aan de andere kant weer bij de ballustrade uit. Onderweg zijn ze 3 dubbele deuren aan de buitenwand gepasseerd. Vervolgens gaan ze door de middelste deur. Hierachter bevindt zich een shrine van Solonor Thelandira. Midden in de ruimte staat een green warder. Hij begroet de bezoekers.

Narfedwyn gaat een gesprek met de green warder aan. Hij vertelt dat de tempel lang geleden is verlaten door de elven en dat er sindsdien niemand meer is geweest. Wanneer Narfedwyn hem vraagt hun te zegenen voor hun missie, zegt de green warder dat ze daarvoor bij Solonor Thelandira moeten zijn en hij stapt opzij.

Na het gebed gaan ze verder. Ze lopen van gebied met bos naar gebied met bos. In de meeste gebieden zijn ze al eens eerder geweest, in sommige komen ze voor het eerst en daarna vaker. Uiteindelijk komen ze weer terug bij de menhircirkel. Van daar uit gaan ze naar een nieuw bosgebied om vervolgens uit te komen onder een enorme eik. De eik staat in een enorm diep ravijn. Voor tweederde is de wand van dit ravijn een rotswand, het laatste deel is van glas. Halverwege de rotswand is een waterval. Onderaan de waterval is een poel, vanwaar een stroompje gemoedelijk langs de boom kabbelt. Dit stroompje komt uit in een soort slotgracht rond de glazen want. Zes takken van de eik strekken zich naar het plateau boven de rotswand en boven de glazen wand. Één van de zes komt bij de waterval uit. 

De groep staat tussen twee wortels die voor hun uit de grond in gaan. Voor zich zien ze de poel, waar een dire bear en een dire wolf staan. Er lijkt iets aan de hand met de beesten, ze lijken ergens door aangetast. Maelthas weet met behulp van 2x ray of stupidity korte metten te maken met de dieren. De giant eagle en de raaf (die spells cast) zijn iets lastiger te verslaan, maar vormen ook nauwelijks een uitdaging.

Na het gevecht vliegt de groep omhoog de boom in. Ze ontdekken een holte in de eik. Hierin bevindt zich een shrine van Rillifane Rallathil. Deze wordt beheerd door een green warder. De green warder vertelt dat de dieren er ook waren om de shrine te beschermen, maar dat de Sunglade en haar beschermers zijn aangetast. Hij weet niet hoe en waardoor. 

Nog steeds opzoek naar het kompas, besluit de groep na een gebed weer verder te gaan. Ze volgen een boomtak richting het glazen plateau, maar komen weer uit in het bos. Via de menhircirkel, komen ze uit in een glooiend grasland. Het gebied wordt doorkruist door 3 wegen. Op het kruispunt staat een paal met bewegwijzering. Echter er staat niks op de pijlen die de richting aangeven. Boven de bewegwijzering staat een teken van Erevan Ilesere. De godin van mischief en change. Ze verlaten het grasland en komen nogmaals bij de menhircirkel en vervolgens lopen ze door nog meer bos. Dan komen ze uit op een klein eilandje in een rivier. De rivier raast door een nauwe kloof. De rivier lijkt uit een glazen gebouw te komen en stroom verder de kloof in. Over de kloof hangen 2 touwbruggen.

Vrijwel direct komen er uit nisjes in de kloof kleine mistmonsters gevlogen. Het zijn een soort mephits. Ze zijn niet sterk genoeg om de groep in problemen te brengen. Vervolgens doorwaadt de groep de rivier en klimmen ze uit de kloof met behulp van touwen en spider climb. In de nisjes vinden ze nog wat schatten. 

Boven zijn aan weerszijde van de kloof paden. Dmv 2 loopbruggen zijn ze met elkaar verbonden. De groep vertrouwt de loopbruggen niet. Apsalom probeert het nog wel even, maar ze besluiten het pad een richting op de volgen aan de zijde waar ze omhoog geklommen zijn. Zonder kompas, maakt dat toch niet uit, zo redeneren ze. 

Het volgende moment staan ze op een richel. Onder hen bevindt zich een eindeloze sterrenhemel en boven hen een puinhelling. Op de richel liggen 2 dode abberations. Ze lopen verder tot de richel stopt, dan klimmen ze naar boven. Bovenaan de helling ligt het bos. Er kruizen twee paden. Ze volgen 1 richting een glazen gebouw. 

Opnieuw lopen ze door een portal. Ditmaal komt de groep uit in een bassin vol water. In eerste instantie is onduidelijk waar de rand van het bassin is en wat onder en boven is. In het bassin zwemt een dolfijn. De dolfijn helpt Apsalom, die zich als eerste weet te orienteren, omhoog. Hij helpt ook de andere half-elven. De humans worden genegeerd. Door haar harnas zinkt Kyra Palphramond naar de bodem. Als Apsalom probeert te helpen wordt hij door de dolfijn terug omhoog geduwd. Uiteindelijk lukt het toch om Kyra Palphramond uit het bassin te krijgen.

In een ruimte naast het bassin is een shrine van Deep Sashelas. Ze spreken wederom met een green warder, ditmaal één van wier. Hij vertelt dat hij kortgeleden ook nog half-elven heeft ontmoet. Ze waren iets kwijt geraakt 2 ruimtes van de tempel af. De groep loopt verder. Via het eilandje in de rivier en een stuk bos waar ze al eerder geweest zijn, komen ze weer bij de menhircirkel

De groep blijft rondzwerven. Via eerder bezocht bos, het eiland, de afgrond, en niet eerder bezocht bos (in willekeurige volgorde) komen ze weer bij de tempel van Solonor Thelandira. Maelthas is niet bij de green warder weg te slaan. In hun zoektocht blijven ze verder dwalen langs nieuwe en bekende ruimtes. Na wederom het bos en wederom de tempel komen ze in een stuk bos waar ze nog niet eerder zijn geweest. Nadat ze met moeite uit een boom zijn geklommen zien ze de lijken liggen van de groep Masters of the Yuirwood. Wanneer ze deze willen onderzoeken duikt een monster op van de Ethereal Plane. Hij is lastig te verwonden maar tegen Kyra Palphramond's lans is het monster niet bestand. De Masters hebben een kaart en een dagboek en de groep weet nu waar ze het kompas kunnen vinden. Nu er nog komen. 

Ze besloten om in de ruimtes die in de buurt kunnen zijn locate object te casten. Na meer omzwervingen door het bos, komen ze aan bij het bosgebied waar het kompas zich bevindt. Om er te komen, moeten ze een klein gat in. Met reduce person gaan ze naar binnen. Hier komen ze een fey-creature tegen die zich Gnorgnorgnor noemt. Gnorgnorgnor wil het kompas niet afgeven, dus een gevecht blijkt onvermijdelijk. Het monstertje wordt verslagen en de groep heeft het kompas. Met het kompas gaan ze naar de tempel van Solonor Thelandira. Dit gaat nu een stuk sneller. Hier wordt overnacht.

Comments

ArjanBeelen

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.