Aglarond

De avonturiers nemen hun nieuwe identiteit aan. Narfedwyn is Egon Xerinos, Apsalom is Ubaryn Vedil, Rosamaiin is Catherina Oeljanova, Yuiros Aenbras is Servel DomovShando is Vlad NevitskiGwendolyn Kestral is Tamra Ivanova, Kyra Palphramond is Ka Dyla en Sealmyd is Boris Brechya. De papieren worden door Orimel Drudaryn geregeld. Ook krijgen ze nieuwe paarden.

Daarna gaan ze op pad richting Pyarados (stad). Ditmaal overnachten ze niet in de buitenlucht, maar in inns. Nadat ze brug over River Lapendrar gepasseerd zijn (papieren getoond, tol betaald), komen ze in Tyraturos (tharch). Dit is een hele dure tharch, wat betreft tol en belasting. Dit deel van The Plateau of Thay is nog dichter bevolkt dan Lapendrar. In Tyraturos (stad) (de hoofdstad van Tyraturos (tharch) kruist de Eastern Way de High Road. De stad lijkt een gigantische mierenhoop. Er is veel verkeer (bijzondere mounts en geblindeerde koetsen passeren de groep), veel handel (ook in slaven) en de stad dijt uit naar alle kanten. Er zijn geen stadsmuren en er staan in en rond de stad veel tenten, zelfs nu het winter is.

Voorbij Tyraturos (stad) verandert het landschap. De Sunrise Mountains komen dichterbij en de ondergrond wordt rotsachtiger. Plantages en akkers verdwijnen en maken plaats voor veehouderij.

Na 2,5 dag komen ze aan in Pyarados (stad). Hier zoeken ze Zulkans Refuge op. Het is een enorm gebouw in het midden van de stad. Recent is er nog een vierde verdieping op gebouwd. De inn heeft meerdere gelagkamers, eetzalen, vergaderkamers en slaapkamers.

Binnen betalen ze 3gp per persoon, per nacht voor alleen een slaapplek. Dit is niet goedkoop. Innkeeper Zulkan (een fire genasi) geeft tharchion Nymia Focar hiervan de schuld. Zij int forse belastingen op avonturiers. Ze horen dat de tharchion beschikking heeft over The Griffon Legion (Red Wizards op griffons) en zelf een red dragon berijdt.

In een van de zalen gaat de groep aan een tafeltje zitten. Ze krijgen een indruk van hoe het werkt: avonturiersgroepen zitten aan tafels en verschillende figuren (makelaars) lopen van tafel naar tafel om deals te sluiten.

Ook vangen ze wat nieuwtjes uit de regio op: er is een groep slaven ontsnapt van een paardenranch. Daarnaast zijn de beruchtste gladiatoren van Pyarados (stad) ontsnapt, terwijl ze onderweg waren naar Eltabbar (stad) voor een groot toernooi. Het gaat om Grogan Dal, Sledge en Grinder, Undaris Quicksand en Tzar the Undying.

Dan worden ze aangesproken door Bazir, een makelaar. Hij constateert dat de groep nieuw is en wil graag wat voor ze betekenen. Hij vraagt naar de ervaring van de groep. Ze noemen de flesh golem en het gevecht met piraten. Weinig relevants, aldus Bazir. Ook vraagt hij naar de naam van de groep. Egon Xerinos improviseert en komt met The Faint.

Daarna maakt Bazir nog grappen over Catherina Oeljanova en Servel Domov, een twee-eiige tweeling met een human en een elven vader, die goed kunnen boogschieten. Vervolgens gaat hij op pad om een opdracht te regelen.

Die avond komt hij terug. Hij heeft een opdracht van Azor Xamaroth Dit is een nogal eigenzinnige man, een niet echt geslaagde wizard, waar een aantal avonturiers al niet meer mij willen werken, die zich voordoet als prospector. Hij wil een plek in de Sunrise Mountains verkennen en is op zoek naar een groep avonturiers om met hem mee te gaan. De deal is 50% van gevonden treasure, 100gp voor het escorteren, 600gp per gevecht, 900gp als er mineralen/ertsen worden gevonden en 10% van de opbrengst bij verkoop van slaven. 

De groep gaat akkoord en de volgende dag kunnen ze vertrekken.

Comments

ArjanBeelen

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.