Aglarond

De avonturiers besluiten ditmaal de paarden mee te nemen en reizen verder naar Glarondar. Na 6 dagen komen ze hieraan. Het laatste stuk reizen ze langs The Watchwall. Deze is 30ft hoog en 30ft breed. Om de 1/4 mijl bevindt zich een wachttoren. De muur eindigt bij een zwart stenen keep: Glarondar Keep. Marshal van de keep is Lord General Natandil Greatshield: hoogste officier binnen het leger van Aglarond. Op het moment van aankomst schalt een hoorn. Het is een waarschuwing dat er een aanval is. Dit wordt verderop herhaalt. Wanneer ze een groep militia vragen naar de aanval, geven deze enigszins nonchalant aan dat het een aanval van ondoden is. In de winter komt dit nogal vaak voor, omdat de Umber Marshes tussen Thay en Aglarond dan bevroren is. Dan is het toegankelijker en lukt het de ondoden, die normaal vast zitten, om de muur aan te vallen. Aanvallen zijn soms in vijf minuten afgeslagen, soms duurt het uren voordat een golf is verslagen. Ieder jaar sinds de vrede wordt het aantal kleiner.

Het leger heeft geen hulp nodig. In totaal zitten er ook 4000 man gestationeerd in het fort en langs de muur. De groep besluit daarom om een inn te zoeken. Er is één grote inn in Glarondar: The Green Drake. Hier huren ze kamers en maken ze een praatje. Ze komen er achter dat Winn Kardzen in opdracht van het leger onderzoek doet naar de ondoden, maar dat er wantrouwen is jegens hem. Het is een vreemde snuiter.

Ze lopen naar het fort en vragen ook hier naar Winn Kardzen. Captain Onas Pyramon heeft Winn aangenomen. Hij heeft echter geen tijd op dit moment ivm de aanval. De groep spreekt met corporal Dafyd Kinstaerr. Hij geeft aan dat er, voor zover hij weet, geen onderzoek loopt naar Kardzen. Hij heeft er geen problemen mee, als de groep het huis van Kardzen inspecteerd.

Ze gaan naar het huis van Kardzen en Kyra Palphramond detect evil, 6 auras. Allemaal op de begane grond. Ze besluiten op de captain te wachten, maar wel het huis in de gaten te houden. Dit doen Yuiros Aenbras en Llornan. De rest wacht in de inn. Op een gegeven moment loopt iemand het huis van Kardzen uit. Hij loopt naar de inn en vraagt de innkeeper 6 paarden gereed te maken voor vertrek. De groep is gealarmeerd. Helemaal wanneer Llornan ook binnenkomt. Hij is de man gevolgd. Buck Sfiz cast charm person. Ze praten met de man (Kelwyn Lestaerr) en hij vertelt hen over Winn Kardzen en het huis. Ze komen er achter dat er in het huis naast Kardzen nog een apprentice wizard is en dat er 2 clerics zijn van een god die iets met de dood heeft. Daarnaast is er nog guard als hij. Kardzen heeft geheime ruimtes in de woning en daar heeft hij de laatste tijd vallen aangelegd. De groep overtuigt de man om in de inn te wachten. Ze gaan naar het huis van Winn Kardzen en kloppen op de deur. Een man doet open en houdt de groep op. Uiteindelijk dringen ze naar binnen en zien ze Kardzen. Op het moment dat Kyra Palphramond en Gwendolyn Kestral naar binnen zijn gestapt worden er binnen spreuken gecast. Eén daarvan is obscuring mist en de kamer hult zich in mist. Ze horen een tweetal personen vluchten een trap af. Met de 3 andere raken ze in gevecht. Het drietal wordt verslagen en de achtervolging wordt ingezet. Deze eindigt in een kamer. Hier bevindt zich een lijktafel en twee kasten met wat documenten en gereedschap. Er zijn geen deuren.

Yuiros Aenbras gaat op zoek naar geheime deuren. Hij vindt één. Wanneer deze wordt geopend gaat een val af. ApsalomKyra Palphramond en Narfedwyn raken onder invloed van confusion. Er ontstaat een gevechtssituatie waarbij Gwendolyn Kestral en Shando met sanctuary de situatie redden. De geheime deur geeft toegang tot een tweede werkkamer. Yuiros Aenbras vindt hier een door zuur aangevreten logboek, vijf flesjes met onbekende inhoud, gouden tradebars, een kistje met goudstukken, een zak met black onyxes, en een boek over het maken van magische vallen.

Wanneer Yuiros Aenbras zoekt naar een andere geheime deur, kijkt de rest naar het logboek van Winn Kardzen. Deze is gecodeerd. Een tweede geheime deur wordt gevonden. Deze leidt naar een kamer. Kyra Palphramond detect evil in de buurt, maar de kamer lijkt leeg. De groep concludeert dat er sprake moet zijn van een silent image en Apsalom schiet een pijl op de muur.

Nu zien ze Winn Kardzen en de cleric met 11 ondoden, waaronder een zwijn, een ogre en een troll. Een lang gevecht volgt, waarbij Winn Kardzen vakkundig wordt uitgeschakeld. Sealmyd overleeft dit gevecht ternauwernood.

Hierna buigen de avonturiers zich over het logboek van Winn Kardzen en de overige loot. In het logboek is door Winn geschreven over Desmond Elzar. Kyra Palphramond kent Lord Desmond Elzar. Elzar is een berucht piraat. Hij woont op Ghevden (het grootste eiland van The Thousand Swords) en heeft een pakhuis in Velprintalar.

Daarna gaat de groep terug naar de inn en op zoek naar guards. Buiten zien ze paardensporen in de sneeuw. Bij de inn aangekomen blijkt de innkeeper dood; neergestoken. Er zijn vijf gezadelde paarden en Kelwyn Lestaerr is verdwenen. Yuiros Aenbras, Kyra Palphramond, Torsten Fordenfroth, Apsalom en Shando springen te paard en zetten de achtervolging in. De anderen gaan naar Glarondar Keep om het verhaal te vertellen aan de guard. Ondertussen meldt zich de town watch. Gwendolyn Kestral doet eerst bij hen het verhaal en vervolgens bij Corporal Dafyd Kinstaerr. Dafyd Kinstaerr vraagt hen om straks nogmaals met Captain Onas Pyramon te praten.

Ondertussen volgen Yuiros AenbrasKyra Palphramond, Torsten Fordenfroth, Apsalom en Shando Kelwyn Lestaerr. Na een uur zijn de paarden afgemat en alleen Yuiros Aenbras weet nog wat meer uit zijn paard te halen. Hij haalt Kelwyn Lestaerr in en dwingt hem tot overgave. Na een tijdje haalt ook de rest van de groep hen bij. Lestaerr verklaart te willen vluchten. Hij was er van uit gegaan dat de innkeeper hem zou belemmeren en stak hem neer. Kyra Palphramond slaat hem in de boeien en ze keren terug naar Glarondar. Dit is op langzamer tempo nog 2 uur. Aan het eind van de dag, als het donker is geworden, komen ze aan.

Inmiddels is de aanval van ondoden afgelopen. Captain Onas Pyramon heeft net Gwendolyn Kestral gevraagd het verhaal te doen en de groep sluit aan. Allereerst wordt Kelwyn Lestaerr ingerekend, daarna volgt een goed gesprek met Onas Pyramon. Ze spreken af het logboek van Winn Kardzen en andere belangrijke documenten te kopiëren. Dit zal Maelthas doen de volgende ochtend. Daarnaast zullen ze elkaar op de hoogte houden.

Comments

ArjanBeelen

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.