Aglarond

De avonturiers besluiten onzichtbaar en via de achterkant rond Sildeyuir te trekken richting de menhircirkel. Dit duurt 5 uur. Terug op het glazen plateau verslaan ze de ogres en gnolls die onderaan de trap ze opstaan te wachten. De groep vervolgt de weg richting de mythal. Het squad blijft even achter. Dit gaat via een, inmiddels bekende, ruimte met glazen poorthuizen. Hier verslaan ze een groep hobgoblins onder leiding van een nilshai.

Ondertussen bedenken ze zich dat ze een belangrijke spreuk uit het visioen van Maelthas zijn vergeten: dimensional lock. Gwendolyn Kestral ging uit van dimensional anchor, maar die spreuk is niet toereikend. Maelthas cast sending naar High-mage Saevel: “O grote magier, meester, mentor, idool voorbeeld, beschikt u over de spreuk dimensional lock. Indien kunt u hem prepareren wij komen hem ophalen zo snel mogelijk.” “Helaas Maelthas, over die spreuk beschik ik niet.” “Wie zou het kunnen, danwel aan ons kunnen leveren. Dus ons kunnen helpen. En waar kunnen wij hem vinden. Is hij beschikbaar?" “Carforias, in de tempel van Corellon Larethian in Sildeyuir. Ik weet niet of hij beschikbaar is.”

Na kort overleg gaat Gwendolyn Kestral terug naar Sildeyuir om een scroll van dimensional lock te halen. De groep doorzoekt de ruimte met poorthuizen en vindt interessante schatten. Ook halen ze de star-elven op uit de vorige ruimte en kamperen in de poorthuizen. Gwendolyn Kestral komt vrij eenvoudig aan op Sildeyuir. High-priest Carforias heeft één scrol op voorraad en geeft deze aan Gwendolyn Kestral.

Ondertussen komen 2 nilshai en 4 ethereal marauders van verschillende kanten de ruimte met poorthuizen binnen. Narfedwyn ziet ze. De nilshai gaan de ruimte doorzoeken. De groep legt een hinderlaag, valt aan en verslaat ze uiteindelijk. De groep gaat verder naar een volgende ruimte met poorthuizen. Hier bevinden zich lizardman en meerdere nilshai. Ook deze worden, zij het met moeite verslagen.

Comments

ArjanBeelen

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.