Aglarond

Second attempt in the Sunglade

14 marpenoth 1374

De volgende dag keren de avonturiers terug naar de SungladeNarfedwyn cast see invisibility. Ze lopen in de richting van de plek waarvan Gwendolyn Kestral denkt dat daar de mythal zit. Allereerst komen ze uit bij een zessprong in een open glooiend landschap. Voor hen bevindt zich een glazenpoorthuis. Het lukt wederom niet om rechtdoor te lopen. De groep komt weer uit bij de menhircirkel. Bij de tweede poging worden ze weer het bos in gestuurd, maar na de derde keer staan ze in het poorthuis.

De lizardman die zich in het poorthuis bevinden worden gedood. Narfedwyn cast de illusie van een mist en Cornelius worsteld het valhek omhoog. Ze lopen in de mist de binnenplaats op. Al snel wordt de mist dispelled door een van de spellcasters. Na kort als schietschijf gediend te hebben, trekken ze zich terug naar de zessprong. 

Na een korte voorbereiding gaan ze opnieuw op pad naar het poorthuis. Dit lukt na een paar keer. Ditmaal gebruiken ze weer de taktiek met een dimension door naar de kamer rechts naast de poort. Van hier uit trekken ze rechtsom ruimte voor ruimte door. Op deze wijze overbruggen ze ongeveer de helft van de ruimte. Veel lizardman worden gedood. Een spellcaster wordt gedood en een wordt ernstig verwond. Dan is er een stuk wat van de overkant onder vuur genomen moet worden en overbrugd moet worden. Hier staan ook nog wat lizardman op een toren, waaronder een shaman. De groep verslaat dit groepje, maar wordt ondertussen hevig onder vuur genomen met pijlen, magic missiles, snowball swarms, lightning bolts, enervations, orb of cold en cloudkills. Kyra Palphramond vliegt achter de ernstig gewonde spellcaster aan. Hierbij komt ze in de vuurlinie en gaat ze voor de tweede keer k-o. Cornelius redt haar. Gwendolyn Kestral doodt de ernstig gewonde spellcaster met een spiritual weapon, Shando leidt een groep lizardman af met gesummonde giant eagles en Maelthas en Sealmyd ontdekken een route onderlangs naar nog een poorthuis. Hier doden ze nog een groep lizardman en verwonden en verjagen ze een spellcaster. Deze spellcaster komt in het vizier van Gwendolyn Kestral en deze doodt hem met de spiritual weapon. Ondertussen is Apsalom ook k-o gegaan. Ze besluiten zich terug te trekken. Gwendolyn Kestral teleporteert de ene helft van de groep naar de ruimte met de menhircirkel, Maelthas de andere helft.

Daarna cast Maelthas rope trick en houden ze rust. Uiteindelijk besluiten ze 24 uur te wachten, zodat ze een beetje hersteld zijn van de constitution damage van de cloudkills en de negative levels van de enervations.

Comments

ArjanBeelen

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.