Aglarond

De avonturiers komen terug in Emmech. Ze gaan naar Duchesse Mantelia Parsuns. Die neemt de gevangenen over en veroordeelt ze ter dood. Dit is de straf die staat op spioneren voor Thay. De volgende dag zullen ze worden geëxecuteerd. Als beloning mag de groep het handelshuis, de Seabull en de handelswaar houden. Het zijde en de specerijen zijn ongeveer 50.000 gp waard en dit is een mooi startkapitaal. Buck Sfiz bekommert zich over de handelswaar en Sonja Silversong over het schip. Als Buck Sfiz de handelsovereenkomsten en -contracten van Harl Beskel doorneemt, vindt hij informatie over een recept voor wijn. Deze heeft Harl Beskel maanden geleden van ene Lord Ghevden gekocht en kort daarna doorverkocht aan Kismet Baraz, een wijnboer uit Amruthar, Thay. Amruthar ligt in de aan Aglarond grenzende regio (tharch) Lapendrar. In Lapendrar zijn veel wijnvelden, waar naar verluidt, slaven het werk doen. De Red Wizards zorgen er voor dat het weer optimaal is voor de wijnbouw, hetgeen ten koste gaat van het weer in Aglarond.

Die avond horen ze in The Griffons Nest een gerucht van Gaethas Ysberin. Hij vertelt dat er in Mesring een huis volledig is verdwenen. Er is alleen een krater over, waar het huis eerst heeft gestaan, maar niemand heeft iets van een explosie gezien of gehoord.

Gwendolyn Kestral stuurt voor Sonja Silversong een sending naar Mother Dyltharra Buelth met de vraag of zij het goed vindt als de groep in naam van Selune handel gaat drijven. Die vindt dit goed. Kyra Palphramond licht de crew van Harl Beskel door. Ze lijken niet medeplichtig en worden overgenomen door de groep. Ze maken plannen om ook het longship van Lord Desmond Elzar op  Ghevden op te halen. Sonja Silversong vraagt aan Patrys Moonlit om een crew hiervoor te verzamelen. De rest van de week besteden ze aan handel. Kyra Palphramond krijgt 2 capsules van Yuiros Aenbras, waarmee haar griffon langer kan vliegen, en vliegt heen en weer naar Velprintalar.

Hier spreekt ze met High Captain Hover Seawind. Seawind komt gestressd over. Hij klaagt over de verstoring van divinations bij de krater in Mesring door wild magic. Daarnaast vertelt hij dat The Simbul al 2 tenday weg is. Ze heeft ook al dagen niks van zich laten horen. Hij vindt het nog te vroeg voor actie, maar vraagt of Kyra Palphramond als Tormite iets kan doen met de wild magic.

Terug in Emmech zoekt Kyra Palphramond contact met Captain Derynn Kendal. Hij weet vast wat over de wild magic. Dit is echter niet zo en ook Lord High Captain Gante Demelin weet dit niet. Kendal heeft een contact in Furthinghome die het misschien weet. Sonja Silversong spreekt nog een keer af met Borivik Murnyethara. Ze eindigt dit keer niet met hem in bed.

Op 30 mirtul, tijdens een ceremonie krijgen Kyra Palphramond en Yuiros Aenbras hun nieuwe rang en hun griffons. Dit zijn een soort training griffons. Over een jaar zijn hun eigen griffons klaar om hen te dienen. Tot die tijd moeten ze het doen, met de ervaren en rustige griffons. Ze zijn de enige nieuwe Aglarondan Griffonriders dit jaar. Dit is gangbaar. 's Avonds is er een feestje in The Griffons Nest.

Comments

ArjanBeelen

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.