Aglarond

De volgende dag kopen de avonturiers paarden. Hiermee gaan ze richting Amruthar. Het eerste stuk leidt richting de rotswand van The Plateau of Thay. Ze zien dat de weg richting Bezantur aan deze zijde al verhard is.

Wanneer ze bij de rotswand zijn, zien ze dat hier een lift actief is vanaf Nethwatch Keep. Een tweede grotere lift wordt gebouwd. Gebruik van de lift is duur en de groep gaat te voet via een kronkelpaadje omhoog. Dit duurt langer dan verwacht en de groep is nog aan het klimmen als de nacht valt. Ze overnachten onder een overhangende rots. 's Nachts regent het en koelt het af naar zo'n 5 graden. Omstandigheden als deze zijn ze niet echt meer gewend.

De volgende ochtend komen ze boven. Gedurende de laatste meters klimmen horen ze het constante gehamer van de bouwwerkzaamheden aan de nieuwe lift. Boven worden ze staande gehouden door gnolls achter een tolpoort, nabij het enorme fort. Ze zien rondom Nethwatch Keep een tentenkamp waar mensen, gnolls, hobgoblins en orcs samen, maar ieder in hun eigen hoekje, bivakkeren. Nadat de groep het reisdoel heeft opgegeven, papieren heeft laten zien en heeft betaald, kunnen ze verder. 

The Plateau of Thay is dichtbevolkt. De dagen die volgen reizen ze langs dorpen en akkers en boomgaarden waar slaven graan, citrusvruchten, katoen, olijven en wijn verbouwen. Regelmatig lopen ze patrouilles tegen het lijf of passeren ze tolpoorten. Elke landheer langs de Eastern Way lijkt zijn graantje mee te pikken.

Ze overnachten in de buitenlucht maar worden gestoord door een patrouille van orcs op giant stag beetles. Die eisen geld voor de overnachting en gaan daarna vermoedelijk naar een landhuis dichtbij. De groep besluit hierop te verplaatsen. Het gevolg is dat zij nogmaals om overnachtingsgeld worden gevraagd.

Halverwege de volgende dag komen ze aan in Amruthar. Ze moeten door de stad richting de boerderij van Sykgez Bestat. Deze bevindt zich vlakbij de brug over River Lapendrar. Op de brug staan weer guards om tol binnen te halen, maar de groep hoeft hier nog niet langs.

Sykgez Bestat heeft Rashemi guards in dienst. Wanneer Sandra Parlou zich voorstelt worden ze doorgeleid naar een wijnschuur, die waarschijnlijk ook regelmatig dienst doet als kroeg. Sykgez Bestat komt hier de groep ontmoeten. Hij is een wat dikkige Mulan, die uitbundig spreekt en in zijn enthousiasme zich bijna verspreekt. Wanneer Sandra Parlou aangeeft dat ze komen voor druiven, is zijn reactie: "En manden zeker." Waarna hij een bediende naar Yokas Tavern stuurt om 'haar' te gaan halen.

Een klein uur later komt een half-elf vrouw het terrein op met een wagen met manden. Het is Orimel Drudaryn. Die avond vertelt zij de groep over, The Simbul, Thay en het vervolg van de reis.

Orimel Drudaryn vertelt op verzoek van High-captain Hover Seawind dat ze The Simbul mirtul vorig jaar in Amruthar heeft ontmoet en daarmee is ze misschien wel de laatste persoon die The Simbul heeft gezien. The Simbul kwam toen net uit Rashemen. Ze vroeg naar Mythrella, zulkir van illusion en Dmitra Flass (ook een illusionist en tharchion van Eltabbar (tharch)). Over Mythrella wist Orimel Drudaryn te vertellen dat zij een paar jaar geleden een aanvaring met Szass Tam heeft gehad en zich daarna heeft teruggetrokken in haar toren in Bezantur. Hier is zij maar zelden uit gekomen. Over Dmitra Flass heeft Orimel Drudaryn weinig nieuws. Het is een belangrijke vrouw in Thay omdat zij uitermate diplomatiek is en de relatie tussen de zulkirs, tharchions en andere belangrijke figuren in Thay doorgaans goed weet te houden. Over de achtergrond van haar vragen heeft The Simbul niks losgelaten.

Ook refereert Orimel Drudaryn nog even naar het briefje dat de groep heeft gevonden bij een cleric van Shar, die bij Sirwa Vaughn was. Op het briefje stonden 3 namen: Homen Odesseiron, Azhir Kren en Yaphyll. Ze zijn alle 3 verbonden aan de Red Wizards. Homen Odesseiron is de tharchion van Surthay, Azhir Kren is de tharchion van Gauros en Yaphyll is de zulkir van divination.

Vervolgens vertelt Orimel Drudaryn over Thay. De infrastructurele werken in Lapendrar zijn pas recent gestart, wat haar doet vermoeden dat het niet zo zeer met handel te maken heeft, maar met iets anders. Daarnaast bevestigt ze het nieuws uit Nethjet en voegt hier nog een paar nieuwtjes aan toe:

Nevron, de zulkir van conjuration toont recent veel intresse in de Ruins of Delhumide. Deze ruine herbergt waarschijnlijk veel demonen uit het oude Narfell. Het is een plek die Red Wizards altijd links hebben laten liggen. Het enige wat ze deden was avonturiers op wachten die hier naar binnen gingen, om (als ze weer terugkeerden) hun schatten afhandig te maken.

Het gerucht gaat dat er in Pyarados (tharch) bij Thazar Pass een weg is (onder)door de Sunrise Mountains naar de Endless Waste. Als deze gevonden wordt is er een alternatieve route tussen Faerun en Kara-Tur, via Thay. Dit is interessant, zeker nu monsters de Golden Way meer en meer terroriseren. Stammen goblinoid uit Narfell zijn naar het zuiden gekomen en belagen het gebied. Recent zijn er ook meer en meer demonen, duivels of andere outsiders gespot.

In Pyarados (tharch) is grote vraag naar avonturiers om de Sunrise Mountains in te gaan op zoek naar mineralen, schatten, slaven en de vermeende doorgang. Daarnaast zijn er soms ook expedities naar Ganathwood tussen Thay en Mulhorand om (gevluchte) slaven te vangen.

De nieuwe identiteit van de groep is die van een groep avonturiers uit Thesk. Thayans kennen het verschil tussen Damaran uit Thesk en Aglarondan niet, dus daar hoeven ze zich niet druk om te maken. De avonturiers gaan naar Pyarados (stad) om daar carriere te maken. Ze kunnen zich daar in Zulkans Refuge melden. Dit is de inn in de stad waar avonturiers verblijven. Hier worden ze door makelaars aan opdrachtgevers gekoppeld. Waarschijnlijk kunnen ze zo een opdracht krijgen naar het grensgebied tussen Thay en Mulhorand. De kans is groot dat ze dan wel eerst een andere opdracht moeten volbrengen. De volgende dag zullen ze aan hun nieuwe identiteit gaan werken.

Die avond maakt de groep van hun aanwezigheid in Amruthar gebruik om meer informatie te achterhalen over Kismet Baraz, de vermoedelijke eigenaar van Bucks Fizzie Wine. Sykgez Bestat spuugt op de grond voordat hij vertelt dat Kismet Baraz een arrogante Mulan is die slechte wijn maakte. Totdat hij een tijdje terug opeens met een nieuwe wijn kwam. Zelfs Sykgez Bestat moet toegeven dat dit een lekkere wijn is. Hiermee verovert Kismet Baraz langszaam de markt in Amruthar.

Comments

ArjanBeelen

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.