Aglarond

Melydda, het kruidenvrouwtje keert terug naar Emmech. Rosamaiin volgt haar en krijgt de gelegenheid om de overige avonturiers te waarschuwen. Die leggen een hinderlaag.

Ze overwinnen het vrouwtje ook al probeert deze te ontsnappen met een web en invisibility. Even later komt Rosamaiin aan. Het vrouwtje brengt ze naar de grot. Maelthas gebruikt detect thoughts wanneer ze het vrouwtje ondervragen. Ze werkt redelijk mee, maar wil niet zeggen hoe ze aan haar companion komt en wat ze in de grot doet. De groep deelt elkaars kennis en ze komen er achter dat het gevleugelde monster een quasit is en dat het kruidenvrouwtje kennis bezit die waarschijnlijk afkomstig is van het oude Narfell.

Omdat het kruidenvrouwtje niet alles wil vertellen besluit een deel van de groep de velen gangen van de grot de doorzoeken. Op het moment dat ze hier mee bezig zijn en niet veel meer op het kruidenvrouwtje letten ontsnapt zij plotseling. Binnen no-time vliegt ze weg en summont ze monsters. Ook haar quasit vliegt weg. De volgende ronden zijn ze onzichtbaar en in één van de gangen verdwenen. De eerste monsters die worden gesummond zijn een acherai (een duivelse loopvogel) en 3 enorme demonische slangen. De acherai verspreidt een giftige zwarte wolk en Apsalom en Rosamaiin raken 'insane'. Gelukkig kan Shando er voor zorgen dat Apsalom hier tijdelijk geen last van heeft.

Een lang en irritant gevecht volgt waarbij het kruidenvrouwtje zich in meerdere gangen lijkt te bevinden, monsters summont en muren van vuur tevoorschijn tovert. Gelukkig cast Gwendolyn Kestral magic circle against evil en mass resist energy fire. Het duurt een tijdje tot ze er achterkomen dat de verschillende gangen in de grot verbonden zijn met tussen gangetjes. Deze gangetjes zijn verborgen met illusory walls.

Sonja Silversong en Gwendolyn Kestral verkennen de gangen en sluiten het kruidenvrouwtje langszaam in, terwijl Apsalom Rosamaiin bezig houdt en uiteindelijk knock-out slaat. Als het kruidenvrouwtje eenmaal ingesloten is, geeft ze zich over. Nadat ze de grot verkent hebben, komen ze er achter dat de plattegrond verdomd veel op een beholder lijkt. Het zou wel eens een heilige plaats kunnen zijn (geweest), gewijd aan Great Mother, de godin van de beholders.

Het gif dat voor de insanity zorgt bij Apsalom en Rosamaiin is eerder uitgewerkt dan de spreuk van Shando en Rosamaiin wordt tot die tijd buiten bewustzijn gehouden. Het kruidenvrouwtje wordt ondervraagd. Maelthas gebruikt hierbij weer detect thoughts, al kost hem dit veel moeite. Zij heeft haar kennis over het summonen van demonen of duivels uit een oud boek dat ze in Telflamm heeft gekocht. Van de beholders weet ze niks. Ook blijkt dat ze geen contact van Thay is. Thayans hebben ook helemaal geen respect voor haar type spellcasters: ze is sorcerer. De groep besluit haar niet aan te geven bij Duchesse Mantelia Parsuns, indien ze hen helpt bij het vinden van de spion. Het kruidenvrouwtje geeft de namen van alle wizards in Emmech die ze kent.

Comments

ArjanBeelen

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.