Aglarond

Herbalist (1)

11 en 12 mirtul 1374

Twee dagen na het gesprek tussen de avonturiers en Duchesse Mantelia Parsuns verlaat het Melydda, kruidenvrouwtje Emmech. Rosamaiin ziet haar vertrekken en besluit haar te volgen. Het kruidenvrouwtje loopt de Tannath Gap in. Na een halve dag maakt ze incantaties en verschijnt er een gevleugeld monstertje. Dit monstertje verandert in een wolf en volgt het vrouwtje. Rosamaiin houdt afstand en volgt geduldig. Aan het eind van de dag komt het vrouwtje bij een grotopening aan. Ze verdwijnt naar binnen. Rosamaiin nadert even later de opening, maar besluit wijselijk niet naar binnen te gaan. Ze hangt een stuk terug haar elven treetent op en gaat slapen.

Midden in de nacht wordt ze wakker. Een ongeruste Gwendolyn Kestral heeft gebeden voor sending en vraagt waar Rosamaiin is en of alles goed gaat. Ze antwoord kort maar krachtig dat ze het kruidenvrouwtje volgt en dat alles goed gaat.

De volgende ochtend lopen het kruidenvrouwtje en de wolf samen verder de heuvels in. Rosamaiin volgt hun sporen. Ze komt tot de conclusie dat het vrouwtje en de wolf aan het jagen zijn. Ondertussen gaan de overige avonturiers in Emmech naar het winkeltje van het kruidenvrouwtje. Ze zien voor de deur een bordje hangen waarop staat: “ben kruiden aan het verzamelen”. Verder ziet de winkel er verlaten uit. Ze besluiten in te breken, maar vinden geen clues. Daarna gaan ze olv Shando de sporen van Rosamaiin volgen, de Tannath Gap in.

Tegen het eind van dag keren het vrouwtje en de wolf terug naar de grot. Ze hebben een hert gevangen. Rosamaiin hangt haar tent weer op. Shando raakt op het laatst het spoor bijster en de groep kampeert ook ergens in de heuvels.

Comments

ArjanBeelen

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.