Aglarond

Na middernacht cast Gwendolyn Kestral eerst divination: “Doen wij er goed aan om vannacht Brightstone Keep in te gaan.” Het antwoord: “Het is een geschonden plek van schemerlicht, waar gevaar loert in de schaduwen”.  Vervolgens cast Gwendolyn Kestral commune:

Q “Zijn er aanhangers van Shar in Brightstone Keep?” A: “wel volgelingen” Q “Is de shrine in kapel gewijd aan Shar?” A: “Nee” Q “Genieten Lord Hugo Palphramond & Lady Catherine Palphramond bescherming van Duke Varran Gloskil in het kasteel?” A: "Ja" Q “Verblijft Lord Hugo Palphramond vrijwillig in het kasteel?” A: "Ja" Q “Verblijft Lady Catherine Palphramond vrijwillig in het kasteel?” A: "Nee" Q “Zijn er shadow creatures aanwezig?”:  A "Ja" Q “Is de inhoud van de bureaula die op slot zit relevant voor onze queest?” A: “Onduidelijk” Q “Heb ik mijn droom goed geïnterpreteerd?” A: “Ja” Q “Als wij Lord Hugo Palphramond en Lady Catherine Palphramond uit het kasteel halen, zijn ze dan veilig?” A: “ja” Q "Zijn er nog ongeziene vijanden in het kasteel?” A: “Er is een schaduwzijde.” Q “Is er in het kasteel rechtstreekse verbinding met Shadow Plane?” A: “Niet één zoals jullie kennen.”

De avonturiers bereiden zich voor en gaan richting het kasteel. Daar zien ze licht uit de kapel komen. Het reguliere gebed voor Hoar zou al over moeten zijn. Gwendolyn Kestral weet dat er geen rituelen van Hoar ‘s nachts zijn. Rituelen van Shar zijn juist ‘s nachts. Lady Catherine Palphramond en Jeeves slapen, net als de overige bedienden. De andere zijn in de kapel. Ze zijn in trance, het lijkt op domination. Gwendolyn Kestral kan het effect niet aan een spell koppelen.

Apsalom gaat naar Lady Catherine Palphramond, Yuiros Aenbras naar Jeeves. Hij krijgt Jeeves mee naar de griffonApsalom heeft iets meer moeite om Lady Catherine Palphramond te overtuigen, maar begeleidt haar ook naar de griffon. En ze vliegen naar Guthrae. Yuiros Aenbras pakt de brieven van het bureau van Duke Varran Gloskil. Apsalom gooit zuur over het slot en probeert het daarna te openen. Dat lukt na een minuutje. In de la ligt een log-/dagboek met allerlei brieven of documenten.

Daarna gaan ze naar de kapel. Ze zien niks buiten de kapel. Apsalom opent zachtjes de deur en stapt met Yuiros Aenbras naar binnen. Gwendolyn Kestral voelt duidelijk dat er hier de verbinding met Hoar is gemanipuleerd. Als Apsalom naar vanuit de hal de kapel binnen stapt verandert de wereld…

Iedereen mag een will save gooien. Zelfs Gwendolyn Kestral (die tot 41 komt) faalt. Ze bevinden zich niet meer in de kapel, maar in een koepel van schemerlicht. De koepel is 30ft radius rond een altaar, dat ze herkennen uit de kapel. Langs de randen van de koepel is ‘total darkness’. Voor het altaar staat Duke Varran Gloskil met zijn gasten. Ze hebben allemaal een gedaanteverandering ondergaan en lijken van schaduw.

Het gevecht is moeizaam, maar wordt gewonnen. Een cleric met holy symbol van Shar lijkt gestoord en mompelt herhaaldelijk:  “Every gift has it’s price”. De anderen ogen emotieloos, als bewegende poppen. Lord Hugo Palphramond wordt door Narfedwyn k-o gemaakt met whelm. De anderen worden gedood.  Tussendoor verschenen er nog 4 groepjes shadows en een tweetal shadow mastiffs. De shadows worden destroyed door Gwendolyn Kestral. De shadow mastiffs worden gedood. De lichamen van de doden lopen leeg als ballonnen en verdwijnen. Hun equipment blijft achter. De holy symbol van Shar verandert in een symbol van Hoar na de dood van de cleric. De ruimte blijkt afgesloten. Er is geen geheime uitgang oid. Het altaar wordt vernietigd. Narfedwyn probeert tijdens het gevecht nog break enchantment op meerdere personen, maar dit werkt niet.

De groep discussieert over het vervolg. Hoe Lord Hugo Palphramond te redden? Gwendolyn Kestral gebruikt de ring of sending en benadert Mother Dyltharra Buelth. Gwendolyn Kestral: “Zijn op kleine Shadow Plane na gevecht met cleric van Shar. Hoe hier weg? Graag advies of oplossing. Cast aub zelf sending” Mother Dyltharra Buelth: “Ik wil graag weten wat er is gebeurd. Gebruik plane shift. Lukt dat of heb je hulp nodig?” Even later stuur Mother Dyltharra Buelth zelf een sending: “Lukt dat of heb je hulp nodig? En waarheen?” Gwendolyn Kestral antwoord: “plane shift morgen, zitten in kapel Brightstone Keep. Risico te groot voor lang verblijf. Lord Hugo Palphramond unwilling or dominated. Hulp gewenst.” 10 min later volgt nog een sending van Mother Dyltharra Buelth :  “Sorry Gwendolyn Kestral, plane shift lijkt me de snelste optie.” Gwendolyn Kestral antwoordt: “Varran Gloskil verslagen naar Material Plane onbekend. Kan kasteel veilig gesteld worden? Vrienden in omgeving kasteel: Guthrae, Lady Catherine PalphramondJeeves en mounts.”

Na 10 minuten wachten cast Narfedwyn sending en benadert Guthrae. Dit lukt. Ze zegt het volgende: “Kapel ingegaan, werden geplane shift. Tot morgen vast op Shadow Plane. Please scout kasteel en kapel zonder binnengaan. Akkoord? Hulp Selune al gevraagd. Volgende sending over een uur.” Guthrae reageert: “Kasteel is vernietigd door zwarte bollen. Alles ok? Ik ga wel even kijken. Hover Seawind is op de hoogte.”

Na een half uurtje ontvangt weer een sending van Mother Dyltharra Buelth: “Ik krijg bericht dat Brightstone Keep is vernietigd door zwarte bollen. Jullie vrienden brengen we naar de tempel. Kan ik nog iets anders doen?” Gwendolyn Kestral antwoord: “Fijn om te horen. Morgen plane shift. Willen Lord Hugo Palphramond meenemen, die is waarschijnlijk unwilling voor plane shift. Heb je tips? Verder alles goed.”

Nog een half uur later stuurt Narfedwyn de volgende sending naar Guthrae: “Graag rapport. Waren er overlevenden of doden in kapel of kasteel? Varran Gloskil gezien? Hulp Selunites voor jullie onderweg. Morgen plane shiften wij naar tempel SeluneVelprintalar.” Guthrae antwoordt: “Geen overlevenden of doden gezien in het kasteel. Enkel een spiegel. We zien jullie morgen.”

Mother Dyltharra Buelth stuurt nog een sending: “Je kan proberen een shadow walk te halen” “Een sorcerer die dit kan, bevindt zich in Velprintalar.” Gwendolyn Kestral reageert: “Wij hebben geen toegang tot shadow walk. Bij kasteel geen lijken of overlevenden gevonden, maar wel mysterieuze spiegel. We proberen suggestion.”

break enchantment en suggestion leveren niks op. Lord Hugo Palphramond blijft in de zelfde toestand. Als Apsalom een haar van hem uittrekt, vergruist en verdwijnt dit. Ze wachten de hele dag. Apsalom checkt de papieren van Duke Varran Gloskil. Er zitten veel namen tussen van belangrijke en minder belangrijke notabelen en officieren, die sympathiseren met de Sons of Hoar. De meest in het oog springende zijn: Lady Carliela Benstyl (leider van de merchant guild in Velprintalar en lid van de Royal council), Lady Engwynna Mestispaerr (lid van Royal council namens Furthinghome), Lord Kargil Ninton en Lord Mard Dantakain (leden Royal council namens Spandeliyon), Lord Yosmyd Curassaer (lid Royal council namens Ghevden), Lady Elmydda Yennistar (lid Royal council namens Ingdels Arm), High-captain Yosydda Blaze van de Sealion (het oorlogschip dat zich bij Altumbel heeft aangesloten), Captain Ceridwen Anwyl, marshal van Griffonheight Keep.

Comments

ArjanBeelen

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.