Aglarond

Narfedwyn gaat verkleed als Sandra Parlou, handelaar, naar het pakhuis van Lord Desmond Elzar. De rest van de avonturiers staat stand-by. Lord Desmond Elzar is er niet, en ze spreekt met Dylleth Bauth. Naast Bauth, die challenging is, ziet Narfedwyn nog 3 guards. 2 in fullplate, en 1 in chainshirt.

Dylleth Bauth geeft aan dat Lord Desmond Elzar weg is. Zeker deze maand, en waarschijnlijk tot en met de spring equinox. Ze zegt niet te weten waar hij heen is. Narfedwyn geeft aan dat ze een schipper zoekt en dat Elzar contact met haar kan opnemen in de Salt and Spices inn. Daarna loopt ze naar inn om een kamer te huren voor een volledige maand, deze bevindt zich op de derde verdieping.

Apsalom checkt deze ochtend het huis van Matrim’s ouders op nieuwe aanwijzingen. Deze vindt hij niet en hij krijgt de indruk dat er niemand meer in het huis is geweest na hem.

Daarna gaat de groep naar Tulin Farweather. Ze krijgen de indruk dat Tulin informatie achterhoudt over de moord op Joe Portar en over Yllfigir. Ze weten hem te overtuigen om mee te werken, voor zijn eigen veiligheid. Tulin Farweather vertelt vervolgens over zijn contact met een loopjongen, gestuurd door Yllfigir, daags na terugkomst van zijn karavaan. Hij laat het bericht zien, waarin staat dat Farweather Trading Company geen geld krijgt voor de opdracht en 2000gp moet betalen voor het verlies van de Hoorn des Overvloeds. Daarnaast stelt Yllfigir dat dit een blaam is op de naam van Farweather Trading CompanyYllfigir wil wel bijdragen aan het herstel van de naam, tegen maandelijkse betaling van 50gp.

Tulin Farweather heeft 2000gp schadevergoeding geaccepteerd, maar geweigerd te investeren in het herstel van de naam. Enkele dagen later werd Joe Portar vermoord en kwam wederom het verzoek. In dit bericht stond dat companies met een slechte naam, doorgaans door slechte dingen worden getroffen. Tulin Farweather ging overstag en betaalde in de eerste week van Alturiak 50gp door dit onder de brug te verstoppen.

In ruil voor deze informatie komt Tulin onder bescherming van het leger. De groep vormt een toneelstuk op waarbij ze het personeel van Tulin een goudstuk geven en zeggen dat hun baas wordt gearresteerd voor hulp bij smokkel. Ze sluiten zijn warenhuis en nemen Tulin, in de boeien, mee naar Griffonheight Keep. Ze gaan eerst even langs de brug, waar Tulin de plek van overdracht aanwijst. Yuiros Aenbras vindt hier geen sporen. Kyra Palphramond loopt vooruit om Sergeant Telstar in te lichten en diens medewerking te vragen. Om het hele plan overtuigender te laten lijken, wordt nog een schijnverhoor met Tulin gevoerd. Tulin vertelt hier met name over zijn routine (ontbijt met thee, kaas en een appel in de Riverside inn; het ontvangen van klanten in de Riverside inn; het checken van de grendels op alle luiken en deuren). Daarnaast vertelt hij dat zijn karavaan 14 Alturiak naar Ingdels Arm is vertrokken. Het vervoert wat voedsel en met namen gereedschap. Dit is vier dagen reizen en de karavaan komt waarschijnlijk 26 Alturiak terug.

Ondertussen checken Narfedwyn en Sealmyd de rest van het warenhuis. Ze vinden hier niks bijzonders. Gwendolyn Kestral en Sealmyd blijven in het warenhuis achter, om hier te posten.

Apsalom gaat ’s avonds op jacht naar clues en verhalen over Yllfigir. Hij hoort geen nieuwe dingen: Yllfigir is sinds een jaar of 6 actief. Hij is waarschijnlijk een nobelman en handelaar, die zaken doet met de onderwereld.

Comments

ArjanBeelen

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.