Aglarond

's Ochtends gaat Kyra Palphramond bij het tweede slachtoffer kijken. Deze komt haar niet bekend voor. Daarna bespreken de avonturiers de informatie die ze hebben en de vervolgstap die ze kunnen maken. Uiteindelijk wordt besloten Narfedwyn met een briefje naar Sirwa Vaughn te laten gaan. Apsalom heeft hierop geschreven: “Kom rond noen met mijn ouders naar de y-splitsing ten oosten van Velprintalar. Dan vindt de overdracht plaats.” Ze wachten een tijdje of er wat gebeurd rond het koffiehuis, maar er gebeurd niks.

De groep loopt naar de y-splitsing en wacht af. Het is redelijk druk. Regelmatig komen er  mensen langs. Ze wachten tot na noen, maar Scales laat zich niet zien.

’s Middags loopt Kyra Palphramond een rondje door Velprintalar. Hierbij loopt ze twee keer langs het pakhuis van Desmond Elzar. Ze let op de omgeving en het pand. Het pand is zo’n 30ft breed en waarschijnlijk 30ft tot 45ft diep. Het heeft boven de begane grond nog drie etages. Er is tot elke etage toegang via een dubbele deur. Het pakhuis staat tussen andere pakhuizen in, in een blok met alleen maar pakhuizen.

Narfedwyn houdt wacht in de Salt and Spices inn, die aan hetzelfde plein ligt als Barrets koffiehuis. Op een gegeven moment ziet ze een flamboyante man, die er uitziet als een piraat (typische kleding uit Altumbel en het westen van Aglarond). Ze informeert de groep. Tegen het eind van de middag gaat Kyra Palphramond in vermomming naar Barrets koffiehuis. Ze stelt zich voor als Patricia Paay, handelaar uit Ordulin in griffon eieren, en wil graag met de man spreken. Een afspraak wordt geregeld. Onder het genot van een kop koffie spreekt ze met de man, die zich voorstelt als Lord Gaedyn Odgar, een schipper uit Altumbel. Hij ontkent stellig Lord Desmond Elzar te zijn en vertelt Kyra Palphramond het één en ander over de (voormalig) piraat. Het is een vriendelijk gesprek, waarbij Kyra niet helemaal weet te verbloemen dat ze niet echt verstand heeft van handel in Aglarond en de man haar een aantal tips geeft.

Nadat Kyra Palphramond Barrets koffiehuis verlaat, houdt Apsalom dit nog in de gaten. Lord Gaedyn Odgar verlaat het koffiehuis na een maaltijd. Hij vertrekt naar zijn schip, de Salty Seal.

Comments

ArjanBeelen

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.