Aglarond

Na een nacht in de cel wordt Astrydda ter ondervraging opgehaald. Mourgram Beynon heeft allerlei plannen bedacht om de barman een oor aan te naaien en is benieuwd naar wat de avonturiers al weten. Hij kan dan mogelijk iets prijsgeven wat de barman had kunnen weten, maar niet heeft gezegd. De groep laat bij zijn ondervraging echter weinig los en ook Beynon houdt zijn mond. Hij wil pas de volgende dag praten. De papieren van de barman staan volgeschreven met vergrijpen uit het verleden.

's Ochtends komt het bericht dat de Black cloaked man weer heeft toegeslagen. Gisteravond is Lord Rebrann Staermyn vermoord. De lord is lid van de Royal council. Hij was één van de drie leden die door The Simbul direct was gekozen. Voor hem zal een nieuw lid worden gekozen.

Mourgram Beynon wil spreken. Hij zegt niet te hebben gewacht tot de Black cloaked man heeft toegeslagen, maar na volle maan. Hij vertelt de gang in het riool naar de rest van de hide-out van Scales. Als deze kennis aan de barman wordt voorgelegd buigt hij en vertelt hij verder wat zich daar bevindt. Hij beschrijft een gangetje naar de eerste kamer. Hier zijn cellenblokken en nog een geheime deur. Deze is allen te openen met een hendel. Hier zit een val op, die wordt omzeild door de hendel met een leren handschoen te openen.

Achter de geheime deur zit een gang met wat vertakkingen. Deze leidt naar twee werkruimtes tegenover de eerste kamer. Een tempel van Sebek naast de eerste kamer en drie verblijf vertrekken verderop. In één van de drie verblijfvertrekken is Scales de laatste jaren permanent aanwezig geweest.

De groep gaat op basis van deze verhalen het riool weer in en vindt de hide-out. In de eerste kamer bevinden zich 6 gevangen, waaronder de ouders van Matrim en twee rogues. De rogues schieten op de groep. Op moment van binnentreden ontspringt een val. Een muur van vuur verschijnt aan de achterwand. De hitte doodt de rogues en verwondt de gevangenen. Tevens worden de cellen ontgrendeld. Vervolgens veranderen de gevangenen in werecrocodiles. De groep vecht met de werecrocodiles. De moeder van Matrim nemen ze gevangen de andere 5 worden gedood. Na een korte minuut verdwijnt het vuur.

De groep verkent de rest van de hide-out. Ze vinden een alchemist lab, waar waarschijnlijk ook poison kan worden gemaakt, een werkplaats waar leer- en metaalbewerking, drie slaapvertrekken en een shrine voor Sebek. M.u.v. van de shrine zijn alle vertrekken verlaten. Bij de shrine liggen nog vier krokodillen. Dit blijken geen lycanthropes en worden relatief eenvoudig verslagen. In de hide-out worden verder weinig spullen gevonden. De slaapvertrekken zijn leeggeruimt, toch weet de groep hier nog een aantal haren te vinden, die ze meenemen. Het gaat om twee lange blonde haren, een halflange donkere haar  en een korte donkere dikke haar.

Later die dag spreken ze met de barman en Mourgram Beynon om de eigenaren van de haren te bepalen: één blonde haar is waarschijnlijk van Scales, de ander van Cuneidda Muray en de halflange bruine is van Patryk Firepot.

Tot slot vinden ze nog een vluchtroute vanuit de shrine terug naar het riool. De barman heeft deze niet genoemd. Overigens is hier niemand langs gevlucht. Althans de guards die in het riool stonden hebben niemand gezien.

Nadat de hide-out is gecleared gaat de groep met de moeder van Matrim naar The House of the Four Moons. Yuiros Aenbras en Apsalom brengen Sergeant Telstar op de hoogte. De moeder van Matrim vertelt over haar ervaringen in de hide-out. Zo’n twee tenday geleden is zij samen met een aantal andere onderworpen aan een ritueel voor Sebek. Hierbij raakte zij en vijf andere buiten bewustzijn. Toen ze bij kwamen hadden ze allen een sporen van een krokodillenbeet in hun lichaam. Drie dagen geleden werd de hide-out verlaten. Alleen een paar onervaren jongelingen moesten blijven om de gevangenen te bewaken. De moeder van Matrim heeft drie figuren met enige autoriteit onthouden: een bredegeschouderde man met lang blond haar en een overbeet. De priester van Sebek, die er uitzag als een Thayan zonder tatoeage en een derde man die kwam en ging zoals het hem uitkwam. Dit was een klein en schichtig mannetje, met kort donker haar en een snor.

In The House of the Four Moons spreekt de groep vervolgens met high-priestess Sera Lafalet (wereboar en Silverstar) over het genezen van lycanthropes. In het stadium waarin de moeder van Matrim verkeert, is dit zeer lastig. Eén keer per maand, alleen met volle maan, heeft zij een kans, wanneer break enchantment of remove curse op haar wordt gecast. Deze kans is echter klein en is afhankelijk van de haar wil. Ook vraagt de groep of de tempel scrying kan. Sera Lafalet geeft aan dat zij dit de volgende dag wel wil doen.

Daarna gaan ze naar Griffonheight Keep en spreken met Mourgram Beynon en de barman. Beynon houdt nog steeds informatie achter. Wanneer Apsalom zegt dat The Simbul betrokken is bij het onderzoek stopt Beynon accuut met praten. Hij gedraagt zich dan enigszins gelaten.

Comments

ArjanBeelen

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.