Aglarond

Nadat Kyra Palphramond en Yuiros Aenbras een eerste rondje op hun griffons hebben gemaakt en Sonja Silversong heeft ontbeten met Borivik Murnyethara, gaan de avonturiers naar de Seabull toe. Hier wordt niet gelost. Het schip wordt schoon gemaakt en gerepareerd. Alsof het lossen al is gedaan. Ze doen navraag bij de havenmeester. Deze geeft aan dat dit inderdaad al is gedaan, in de vroege ochtend. Het lossen is gecontroleerd door Corporal Yaffa Sealgor en zijn mannen. Corporal Sealgor heeft hierbij niks verdachts gevonden. Het enige dat opviel was dat Harl Beskel haast leek te hebben. 

Kyra Palphramond vraagt aan captain Araevil Darkeye of ze het pakhuis van Harl Beskel mogen doorzoeken. Deze geeft aan dat ze hiertoe nu zelf kan beslissen. Als ze hier maar verslag van doen. Bovendien behoren Kyra Palphramond en Yuiros Aenbras nu tot de Aglarondan Griffonriders van Velprintalar. Captain Araevil Darkeye gaat er vanuit dat ze de opdracht uitvoeren waarmee ze hier gekomen zijn.

De groep gaat vervolgens naar het pakhuis. Hier is het zeer rustig. Harl Beskel en Henwas Olier zijn er niet. Er is wel een hulpje van Beskel (Gallyd) die hun ontvangt. Gallyd geeft aan dat Harl Beskel en Henwas Olier aan het jagen zijn in de Tannath Gap. Dit doen zij wel vaker en Gallyd mag dan op het pakhuis passen. Desgevraagd vindt Gallyd het eigenlijk ook best raar dat ze nu aan het jagen zijn. Er is immers net handelswaar binnen gekomen (zijde en specerijen uit Kara-Tur). Apsalom ziet dat er recent een vogelkooi in het warenhuis heeft gestaan. Als de groep hier naar vraagt, geeft Gallyd aan dat Harl Beskel altijd duiven ophaalt in Milvarune en deze meeneemt met jagen. Op een gegeven moment zijn ze op en dan gaat hij nieuwe halen. Misschien gebruikt Harl Beskel ze wel als lokaas. Verder vinden ze niks in het pakhuis.

Die middag gaan ze achter Harl Beskel en Henwas Olier aan naar de Tannath Gap. Rosamaiin vindt sporen van twee bereden paarden (één zwaar, één licht) op het jagerspad langs de River Umber. Het is het zelfde pad dat het kruidenvrouwtje, Melydda nam. Ze besluiten dit te volgen. Kyra Palphramond en Yuiros Aenbras vliegen op hun griffons een stuk vooruit. Ze weten immers waar het pad heen leidt.

Na een klein uur buigt het jagerspad af naar het noordoosten, maar de sporen blijven de rivier volgen. De rest van de groep blijft onder leiding van Rosamaiin de sporen volgen. Wanneer Kyra Palphramond en Yuiros Aenbras bij de plek aankomen waar de groep bijna een tenday geleden in de Tannath Gap overnachtten, blijkt dat er daar geen recente sporen zijn. Ze gaan terug naar Emmech. Hier gaan ze opnieuw sporen volgen. Ze komen er achter dat de groep de sporen langs de rivier heeft gevolgd. Het is inmiddels donker en de groep heeft kamp opgeslagen. De griffons kunnen gelukkig goed zien in het donker en als Kyra Palphramond en Yuiros Aenbras de rivier volgen vinden zij hun groepsgenoten terug.

Comments

ArjanBeelen

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.