Aglarond

De dagen erna richten de avonturiers de pijlen op de Rashemi (zie Rashemen). Dit zijn vijf mannen. Borivik Murnyethara, de Rashemi die de winkel bediend, is een aantrekkelijke man van middelbare leeftijd. Als Sonja Silversong in de winkel langs gaat om wat meer info op te doen, blijkt het ook een rokkenjager. Sonja Silversong gaat na een paar dagen met hem op een date in een klein visserrestaurantje. Uit haar gesprek met Borivik Murnyethara komt ze er achter dat de vijf uit Rashemen zijn getrokken op zoek naar vrijheid. Mannelijke spellcasters worden in dat gebied kennelijk niet normaal behandeld. Hier laat Borivik verder niet veel over los. Ook wordt duidelijk dat de Rashemi minstens net zo’n hekel aan Thayans hebben als Aglarondans. 

Yuiros Aenbras en Kyra Palphramond hebben inmiddels hun proeve der bekwaamheid gekregen. Ze moeten allebei een ei van een griffon verzamelen uit een verschillend nest. Hierbij mogen ze geen griffon doden en geen ei beschadigen. Wel mogen ze van alle middelen gebruik maken, waar ze als ze Aglarondan Griffonrider zijn ook gebruik van kunnen maken. Ze gaan de Tannath Mountains in, samen met Maelthas.

Al snel vinden ze een stel griffons met een nest. Terwijl Maelthas met een charm monster spreuk de beesten naar zich toe lokt, steelt de onzichtbare Kyra Palphramond een ei. Yuiros Aenbras heeft gehoord, dat des te hoger griffons leven, des te sterker ze zijn. Daarom wil hij verder omhoog. Dit kost het drietal een extra dag, maar ze gaan verder.

Het stelen van het tweede ei kost veel meer moeite. Kyra Palphramond gaat in gevecht met twee griffons en probeert ze knock-out te slaan. De griffons vechten terug en Kyra Palphramond raakt hierbij zeer zwaar gewond. Wanneer ze een ei hebben verschijnt er een wyvern. Gelukkig kan Maelthas deze met een charm monster weg laten vliegen.

Terug in Emmech worden Yuiros Aenbras en Kyra Palphramond ontslagen van hun training. Hun eieren worden aangenomen en zullen worden uitgebroed. Na een jaar zullen de griffons, nagenoeg volgroeid zijn en ook getraind. Tot die tijd krijgen ze allebei een andere griffon. Deze beesten zijn al wat ouder en zijn makkelijker te berijden. Ze worden ook voor trainingen gebruikt. Ze krijgen beide per direct de rang Velskoon, maar een ceremonie zal op 30 Mirtul plaatsvinden.

In de nacht van 18 Mirtul komt de Seabull terug in Emmech. In de weken dat Harl Beskel met zijn schip weg was, heeft Henwas Olier de bloementjes buiten gezet. De half-elf was zo’n beetje in iedere kroeg en bij ieder feestje te vinden. Apsalom ziet het schip aanmeren en volgt de gebeurtenissen een tijdje. Harl Beskel gaat naar zijn pakhuis en verder gebeurt er eigenlijk weinig.

Comments

ArjanBeelen

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.