Aglarond

Uiteraard wordt er flink gediscussieerd over de vorige dag en dit leidt tot een ruzie tussen Kyra Palphramond en Rosamaiin. Met veel moeite weten Gwendolyn Kestral en Yuiros Aenbras de boel weer bij elkaar te krijgen en gaan ze verder achter de sporen aan. Yuiros Aenbras constateert dat ze een halve dag achter liggen. Om tijd goed te maken vliegen Kyra Palphramond en Yuiros Aenbras opnieuw vooruit. Deze keer stoppen ze om de zoveel tijd om te kijken of er nog sporen zijn. Ze laten een opvallende markering achter zodat de rest van de avonturiers door kan rijden op hun paarden.

Na een paar uur vinden ze de plek waar Harl Beskel en Henwas Olier hebben overnacht. Vanaf hier leiden sporen van de mannen te voet met hun paarden bij de hand een zandgebied in. De groep weet dat dit gebied Singing Sands wordt genoemd. Hier is lang geleden King Elthond, de derde koning van Aglarond, verslagen door Thayans. Elthond is hierbij om het leven gekomen. Het spoor zigzagt door het zandgebied. Yuiros Aenbras denkt dat dit komt omdat er zich hier drijfzand bevind. Ze besluiten daarom het spoor heel precies te volgen. Dit is vrij makkelijk en door hun snelheid lopen ze langszaam in op de twee. 

Halverwege de dag gaan Kyra Palphramond en Yuiros Aenbras de vlakte scouten. Ze zien de twee lopen. Ze lijken richting een heuvel te gaan. Deze heuvel is makkelijk te onderscheiden aan de dode bomen die er op staan of liggen. Op deze heuvel bevinden zich meer humanoids. Ze zijn van een afstand niet te tellen, maar het is een handje vol. Tijdens de rest van hun rondje over de vlakte komen ze sporen tegen van deze humanoids. Het zijn vijf gnolls en een wolf. Ze hebben deze route vaker genomen en lopen heen en weer.

Aan het eind van de dag zijn ze nog ongeveer een uur lopen verwijderd van de heuvel. Dit is hemelsbreed slechts een mijl. Gwendolyn Kestral geeft Rosamaiin de mogelijkheid te vliegen voor meer dan 10 minuten. Hiermee kan zij precies heen en weer. Op het juiste moment gebruikt ze een potion om onzichtbaar te worden, zodat ze niet wordt gezien met de ondergaande zon in haar rug. Rosamaiin bekijkt de heuvel rustig. Het is duidelijk dat hier vaker wordt gekampeerd. Op dit moment bevinden er zich naast Harl Beskel en Henwas Olier vijf gnolls en een wolf. Vier van de vijf gnolls hebben speren en schilden, de vijfde heeft een grote bijl en een boog. Deze lijkt de baas van de wolf en de andere gnolls. Ze overleggen met Harl Beskel en Henwas Olier op een vriendschappelijke manier. 

Nadat Rosamaiin terug is, wordt er overlegd. Ze besluiten niet die avond nog de aanval in te zetten. Ze hebben meer informatie nodig, bovendien lopen ze het risico om vermoeid het gevecht in te gaan en Harl Beskel en Henwas Olier zijn makkelijker aan te houden zonder de gnolls, wat immers hun opdracht is. Ze richten hun eigen overnachtingsplek in op een andere heuvel en brengen snel het drijfzand in de omgeving in kaart. Wanneer ze de wacht verdelen en zich klaar maken voor de nacht, horen ze een stem:

Gaelthas Aenbras, waarom heb je mij niet gewaarschuwd voor de wizards. Jij en jouw manschappen zijn gedeserteerd, daar staat de doodstraf op. Mannen fusilleer deze deserteurs ter plekke!”

Ze zien vijf incorporeal wezens: soldaten in vol ornaat. Het zijn spectres. De middelste is waarschijnlijk King Elthond: hij heeft een kroon op. Hij stuurt de andere vier naar voren. In de halve minuut die volgt, krijgt Yuiros Aenbras de magische boog van Apsalom en vliegt hij de lucht in op zijn griffon. Kyra Palphramond vliegt ook op. Samen belagen zij de spectres. Ondertussen turnt Gwendolyn Kestral er lustig op los en richt een ‘spiritual weapon’ op King Elthond. Drie spectres vluchten. Echter, niet voordat ze een groot deel van de energie uit Gwendolyn Kestral opzuigen. Kyra Palphramond valt King Elthond aan, maar deze verdwijnt in het zand. De vierde spectre wordt door haar gedood. Kort daarop komt de spiritual weapon terug bij Gwendolyn Kestral, uit de zelfde richting waar de 3 andere spectres naar toe gevlucht zijn.

Diezelfde nacht nog komen de spectres terug. De groep verslaat ze ditmaal wel. Ze sturen direct er na een sending naar Duchesse Mantelia Parsuns. Hierin geven ze aan dat ze de volgende dag een priester nodig hebben die restoration op Gwendolyn Kestral en Sonja Silversong kan casten, want ook de spectres hebben energie uit Sonja Silversong gezogen.

Comments

ArjanBeelen

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.