Aglarond

In de vroege ochtend vertrekt de Seabull uit Tantras, richting Velprintalar. Aan boord zijn de avonturiersDarvin Buckman en Evandur Evenwood. De laatstgenoemde is ook een paladin van de Order of the Golden Lions. Ze besluiten om met een grote boog om de Pirate Isles heen te varen en zo lang mogelijk de kust van The Vast en Impiltur te volgen. Daarna moeten ze de Easting Reach over steken. Sonja Silversong navigeert het schip op basis van zon, sterren en maan en uiteindelijk varen ze vlak ten noorden van Velprintalar de Sea of Dlurg in. Onderweg, met Midsummer, vierde Apsalom zijn verjaardag.

De avond van de voorlaatste dag staat de groep op het dek het weer te bestuderen. Ze verwachten regen voor de komende dagen, fikse buien. In het westen is een prachtige rode zonsondergang te zien. Kyra Palphramond haalt een oude boerenwijsheid aan: “Avondrood is water in de sloot.” Ze weet eigenlijk niet wat dit betekent. Dan ziet Gwendolyn Kestral iets anders. De rode gloed van de zonsondergang verandert in een vuurzee. Ze ruikt ook de brandlucht. De anderen zien het niet. Zo snel als het vuur verscheen, zo snel is het ook weer verdwenen en ook Gwendolyn Kestral ziet weer de zonsondergang.

Gwendolyn Kestral deelt haar waarneming met de groep en ze wil dat het wordt uitgezocht. Samen met Kyra Palphramond vliegt ze nog een rondje ten westen van het schip, maar ze zien niks bijzonders meer.

Comments

ArjanBeelen

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.