Aglarond

De avonturiers besteden de eerste dag in Tantras aan de handel. De volgende dag gaat Kyra Palphramond naar de tempel van Torm. Tantras is voor een groot deel vernietigd tijdens de Time of Troubles en is nog steeds niet helemaal herbouwd. Grote delen van de stad liggen in puin. 

In de tempel aangekomen vraagt Kyra Palphramond naar de hoge priester of priesteres en legt uit waarom ze hier is. Na een tijdje komt er een man op haar af, hij stelt zich voor als Darvin Buckman. Hoge priesteres Tara Amblecrown is verhinderd. Darvin is lid van de Order of the Golden Lions.

Darvin Buckman geeft aan dat hij Kyra Palphramond en Aglarond kan helpen, maar dat hij deze maand nog een opdracht moet uitvoeren voor de tempel van Chauntea ivm de Penance of Duty. Daarna wil hij met de groep meegaan naar Aglarond. Het komt Darvin Buckman goed uit dat de groep er is, want hij kan wel wat hulp gebruiken. Hij moet in Dragon Falls monsters verslaan die boeren aanvallen. Het is een fiendish ankheg, met gevolg. Dragon Falls is  1,5 à 2 dagen reizen te paard.

Kyra Palphramond spreekt af dat de groep zal helpen, op voorwaarde dat Darvin Buckman paarden regelt. Dat wordt geregeld en de volgende dag vertrekt de groep naar Dragon Falls. Een dag later komen ze hier in de middag aan. Kyra Palphramond en Narfedwyn gaan direct door naar de shrine van Chauntea om meer informatie in te winnen. 

Ze krijgen te horen dat ankhegs overal in Faerun voorkomen en ervoor zorgen dat landbouwgrond vruchtbaar is door de tunnels die ze graven. Dat er af en toe wat vee of een boer wordt gepakt door de monsters is heel erg vervelend. Gelukkig zijn dit slechts incidenten. In Dragon Falls is er helaas wat anders aan de hand. Een fiendish ankheg, die ook nog eens een stuk groter is dan de normale exemplaren, voert de leiding over een groepje ankhegs. Gezamenlijk vallen ze vee en boeren aan. Dit is abnormaal gedrag. Met de dood van de fiendish ankheg zal het weer normaal worden.

In de aanvallen die er al geweest zijn lijkt een patroon te zitten. Het zijn allemaal paardensprongen, waardoor dit niet zo opvalt. Op basis hiervan besluit de groep de volgende ochtend voor zonsopgang de ankhegs op te wachten op een lokatie tussen drie weiden, waar de ankhegs waarschijnlijk zullen verschijnen.

In alle vroegte nemen de avonturiers hun positie in. Al snel verschijnen de ankhegs in de buurt. Ze vallen koeien aan. De groep zet de aanval in en Darvin Buckman stormt te paard op de ankhegs af. In het gevecht dat volgt, doodt de groep de fiendish ankheg. Darvin Buckman raakt zwaar gewond, maar overleeft. Van de overige ankhegs wordt 1 gedood, de rest verdwijnt in de grond en verspreidt zich naar alle windrichtingen.

Dezelfde middag vertrekken ze weer richting Tantras. Aan het eind van de volgende dag komen ze aan. Onderweg halen ze Darvin Buckman over om een collega mee te nemen om het herstellen van de wild magic te bespoedigen. Hij zegt uiteindelijk toe, maar heeft hier nog wel een dag voor nodig. Ook de groep heeft nog een dag nodig om het schip vol te laden met handelswaar. Ze besluiten om voor een minder risicovolle handel te gaan: voedsel.

Comments

ArjanBeelen

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.