Aglarond

Die nacht heeft Maelthas een visioen:

Maelthas, je staat midden in de ruimte van de mythal. De magische energie stroomt onverminderd door de grote glazen zuil. De cirkel van magie die er om heen is gecreëerd door de nilshai (zo noemen de star-elven de abberation spellcasters) is ook nog actief en de acht spaken zijn intact. Nog wel, want jij en je groepsgenoten zijn vastberaden om met behulp van jullie allies de cirkel te breken.

Je bent met je groepsgenoten zoals een paar keer eerder de ruimte binnen getreden alsof er niks aan de hand is. Echter, dit keer zijn jullie niet alleen. Een grote groep star-elven en een wild elf is met jullie meegegaan, invisible. De wild elf wordt ook wel de Hamafil Sylerin genoemd. Het is de sorcerer die verantwoordelijk is voor de magische tatoeages bij de half-elven. Jullie hebben hem eerder bevrijd van de ban die hem beïnvloedde en hem onder controle van de nilshai stelde. De star-elven zijn met jullie meegekomen uit Sildeyuir om te helpen. De nilshai bedreigen immers hen ook.

Als de star-elven zich hebben verspreid langs de balustrade en jullie binnen zijn, cast Gwendolyn Kestral zone of revelation. Dan begint het. Je ziet hoe 9 nilshai die niet tot de cirkel horen willen reageren samen met hun ethereal marauders. Ze starten met shield en mirror image op de Ethereal Plane. Dit geeft jullie al een kans op het vuur te openen. Je wacht af en cast een dimensional lock als ze verschijnen. Als de nilshai willen gaan casten volgt een celerity en een fireball.

De nilshai maken vooral gebruik van de spells waar jullie al bekend mee zijn: enervation, lightning bolt, snowball swarm en magic missile. Jullie zijn hier op voorbereid en de spells deren jullie niet. De dispel magics zijn een ander verhaal. Het feit dat de nilshai de eerst kiezen voor agressieve spreuken, geeft jullie nog iets meer tijd.

Er is één nilshai die beschikt over sterkere spells. Hij cast disintegrates. Gelukkig kan Hamafil Sylerin dit ook. Hij is bezig om de nilshai zo goed mogelijk te counteren. De star-elven gebruiken hun pijlen om de mirror images onschadelijk te maken en zo nu en dan richt er één op een ethereal marauder.

Nadat jullie de nilshai hebben verslagen zijn de leden van de cirkel aan de beurt. Ze blijken niet in staat terug te vechten. In een ooghoek zie je een elven vrouw voor de shrine van Sehanine Moonbow staan. Ze lijkt buitenaards, goddelijk. Ze kijkt je indringend aan.

Dan wordt Maelthas wakker. In zijn hoofd is hij direct bezig met een opsomming van spells en magische items die nodig zijn.

De volgende ochtend vertelt hij erover en dicteert het vervolgens. De avonturiers bespreken de betekenis van het visioen en wat ze nu moeten doen. Uit het visioen blijkt in ieder geval dat ze een brooch of shielding per persoon nodig hebben, dus die gaan ze verzamelen. Daarnaast moeten ze op zoek naar Hamafil Sylerin en naar de star-elven. Rosamaiin koopt nog snel een spiked gauntlet en Gwendolyn Kestral teleport de groep naar Relkaths Foot. Ze krijgen Dervila Greenbow te spreken. Ze vragen haar naar Hamafil Sylerin. Ze vertelt dat hij is verdwenen toen de getatoeerde half-elven verdwenen. Ook vragen ze naar een brooch of shielding. Ze komt na de lunch met 2 terug, 1 met 69hp en 1 met 68hp.

Vervolgens teleport Gwendolyn Kestral naar Velprintalar, naar The House of the Four Moons. Mother Dyltharra Buelth is er niet. Gwendolyn Kestral gaat naar Yvet Silver, die treasurer is. Ze vertelt over de missie en vraagt ook hier naar een brooch of shielding of wat. De tempel heeft er 3: 1 met 56hp, 1 met 44hp en 1 met 2hp. Daarna laat ze bericht achter voor Mother Dyltharra Buelth met de stand van zaken.

Maelthas en Kyra Palphramond gaan naar The Simbuls Palace, naar de SimbulmynMaelthas vertelt wat hij doet met de lans. Eirthas Gelebraes vraagt uitgebreid over de nilshai, krijgt een boek van Maelthas over craft arms en wil meer weten over de paal van de star-elven waar informatie uit komt. Kyra Palphramond is verbaasd over het vloeiende contact dat Maelthas lijkt te hebben. Tot slot krijgen ze nog een brooch of shielding of wat.

Yuiros Aenbras gaat naar paardenfokkerij Aenbras. Zijn vader is trots op hem en krijgt een portret van hem. Yuiros doneert ook nog een klein kapitaal (2000g) voor de zaak. Shando gaat naar de Masters of the YuirwoodKishella Ferlantir en Andreas Sobror zijn naar Urst. Shando praat kort bij. De situatie in Urst lijkt te escaleren. Er lijkt een burgeroorlog op handen.

De volgende halte is Emmech. Ze spreken hier met Buck Sfiz. Het gaat goed met de handel. Buck vraagt nog wel een keer naar het recept van Bucks Fizzie Wine. Dit is waarschijnlijk in Thay. Gaan ze daar nog eens heen?

In Fort Emmech spreken ze met Captain Araevil Darkeye tijdens het diner. Hij vertelt dat hij in zijn vroege jeugd uit Sildeyuir is gekomen. Hij is een vondeling. Ook vertelt hij over de groeiende onrust en verdeeldheid binnen het leger. Gwendolyn Kestral flirt een beetje met de captain. Na het eten gaan ze terug naar Mesring. Hier overnachten ze. Maelthas vertrekt later en gaat naar The House of the Four Moons.

Comments

ArjanBeelen

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.