Aglarond

De volgende ochtend nemen de avonturiers afscheid van de 52 companions. Gwendolyn Kestral cast gentle repose op het lichaam van Lisa, de gevallen companion. Doordat ze hierbij de rod of lesser extend van Narfedwyn gebruikt, hebben de 52 companions ruim 2 tenday langer om hun kameraad te raisen. Ook geven ze companions nog 10 potions of cure light wounds.

Dan vertrekken ze met de ezels en de barg. Het gaat langszaam en het duurt een volle tenday voordat ze langs de oever van Lake Umber Nethjet bereiken. De avonturiers oefenen als hun alteregos. Onderweg zien ze bijzonder transport over water: een boot die wordt voortgetrokken door sea cats.

Kort voordat ze bij de stad zijn worden ze door een groep gnoll staande gehouden. Ze hebben een logo met een speer en een rood vaandel. Het is een patrouille van Thay. De leider vraagt naar papieren en het doel van de reis, maakt een inschatting van de groep en hun handelswaar en eist 8sp tol. Sandra Parlou probeert te onderhandelen, maar betaalt uiteindelijk. 

Die middag lopen ze Nethjet binnen. De havenmeester vraagt iets verder door dan de patrouilleleider, maar laat de groep aanmeren. Dit kost 3gp + 3sp per dag. Wederom probeert Sandra Parlou te onderhandelen. Ze dingt af tot aanlegkosten van 12 sp. De groep verkoopt dezelfde dag, na een paar uur handelen, het ijzer, de boot en de ezels.

Ze lopen de stad in, opzoek naar een eenvoudige inn. Nethjet is een relatief nieuwe stad, snel gegroeid door het succes van de handel. Scheepvaart is booming. Ze zien een nieuw paleis met de symbolen van Kossuth. De leider van Lapendrar is cleric van Kossuth. Kossuth en Bane zijn de 2 belangrijkste geloven in Thay.

Na een korte zoektocht komt de groep uit bij The Laughing Horse, een inn uit het lage segment. De innkeeper is een Rashemi en ook de gasten zijn Rashemi m.u.v. een enkele half-orc. Een kamer kost 2gp, inclusief eten en het eerste biertje.

De groep hoopt dat er in de inn flink geroddeld wordt. Dat valt tegen. Twee mannen aan een tafel in een hoek lijken de boel wat in de gaten te houden. Toch horen ze wel een paar nieuwtjes: Slaven zijn bezig met het verharden van de weg tussen Nethjet en Bezantur. Commoners die een misstap begaan, worden ook ingezet; Er wordt een grotere lift gebouwd bij Nethwatch Keep, langs de kliffen van The Plateau of Thay; Er is een ruzie tussen thief guilds in Bezantur

 

Comments

ArjanBeelen

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.