Aglarond

De volgende ochtend gaan de avonturiers eerst terug naar de groep dode Masters of the Yuirwood. Ze kijken of ze tattoeages hebben. Dat is niet het geval. Daarna begraven ze de half-elvenGwendolyn Kestral neemt het voortouw bij het ontcijferen van de map. Dan gaan ze op pad. Desondanks lopen ze niet in één keer richting het midden van de Sunglade. Ze passen de route aan en komen het bos uit een open plek op. Het glooit een beetje en 3 wegen kruizen elkaar hier. In het midden staat een paal met 6 pijlen alle kanten op. De paal is op de top versiert met het logo van Erevan Ilesere, godin van pech en bedrog. Ze komen er achter dat in dit gebied het kompas niet lijkt te werken. Vlak voordat ze een portal doorstappen schiet het landschap aan hen voorbij. Ze lopen weer het bos in naar de menhircirkel, ipv door het glazen poorthuis.

Bijna de menhircirkel aangekomen zien ze aan sporen dat er heel recent 40 reptielachtige humanoids de Sunglade ingekomen zijn. Ze besluiten om het open landschap heen te lopen en gaan via de stallen. Vanuit de stallen lopen ze een ruimte binnen. De ruimte is sikkel-vormig en er blijkt een shrine van Corellon Larethian in te zitten. De shrine wordt bewaakt door een groen glazige golem. De golem is zeer taai en de groep weet hem niet of nauwelijks te verwonden. Wel weten ze om hem heen te lopen.

Ze komen uit in een poorthuis. Zowel boven als aan weerszijde staan lizardman. Overal zijn schietgaten. Ze gaan met dimension door naar de kamer rechts van de poort. Hier verslaan ze de lizardman. Ze vechten zich rechtsom door de ruimte heen. De ruimte bestaat uit 6 poorten die samen komen rond een binnenplaats. In het midden van de binnenplaats hangt een kooi boven een gat. In 2 van de 6 hoeken staat een toren. De lizardman vormen niet echt een obstakel voor de groep. Als ze bijna halverwege zijn, komen ze bij een toren uit. Hier bevindt zich ook een lizardman druide. Daarnaast worden ze belaagd door 3 alien spellcasters. De spellcasters kunnen 2 spells casten per ronde en van en naar de Ethereal Plane bewegen.

2 Spellcasters vluchten en 1 wordt gedood. Dan zien ze dat de lizardman aan de andere kant van de ruimte zich hebben opgesteld. Het gevecht wordt taai, want er zijn nog 4 spellcasters. Kyra Palphramond krijgt de ene enervation na de andere te verwerken, maar weet het te overleven. Nog 2 spellcasters worden gedood en 2 andere vluchten. De lizardman worden gedood op 3 na. 

Met de 3 lizardman trekken ze zich terug naar de open plek. Hier willen ze rusten, om weer op krachten te komen. Echter, binnen het uur worden ze overvallen door een spellcaster met 2 ethereal marauders. Door nog een laatste enervation gaat Kyra Palphramond dood. De spellcaster en de ethereal marauders worden gedood. Daarna gaan ze terug naar de menhircirkel en gaan ze naar Mesring.

Gwendolyn KestralNarfedwynMaelthas gaan met Kyra Palphramond naar VelprintalarShando en Apsalom blijven met de lizardman in de dungeon van Mesring. Die avond verdient Apsalom in de Horse and Cart Inn 2sp met een optreden. Gwendolyn Kestral praat Mother Dyltharra Buelth bij. Zij is vooral geinteresseerd in de spellcasters ivm de insanity bij de half-elven. Maelthas wil naar de binnenstad en cast een spell om langs de guard te komen en wordt even later opgepakt door wizards van de Simbulmyn.

Eirthas Gelebraes gaat naar The House of the Four Moons om uitleg te vragen over het handelen van Maelthas en de voortgang van de groep. Hij stelt Maelthas voor dat als hij zich gedraagt, dat hij bij de Simbulmyn mag. Tevens wil hij graag dat Maelthas zo goed mogelijk studie doet naar de alien spellcasters. 

Ook doneert Maelthas nog een wand of burning hands en een wand of magic missile aan de tempel. Van Mother Dyltharra Buelth krijgen ze nog te horen dat er problemen zijn in het westen van Aglarond, rond Urve en Altumbel. Het is nog onduidelijk wat er precies speelt, maar het lijkt er op dat Altumbel zich onafhankelijk heeft verklaard en dat Ingdels Arm en Urve (2 plaatsen net ten oosten van het schiereiland) zich bij hen aan hebben gesloten. Op dit moment is nog veel onduidelijk, en de groep kan beter eerst achter de problemen in het Yuirwood aan.

Gwendolyn Kestral cast Speak with dead en het lijk van Kyra Palphramond geeft aan geraised te willen worden. Om middernacht voeren ze dit uit. Kyra Palphramond wordt opnieuw geraised in The House of the Four Moons.

Comments

ArjanBeelen

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.