Aglarond

De volgende ochtend treft Rosamaiin op de afgesproken plek een song dragon. Ze heeft niet door dat dit Melordianix is, die hier om kan lachen. Rosamaiin mag achterop, en ze vliegen naar het zuidwesten. Hier ontmoeten ze op een open plek bij een groep bomen een stel giant eagles. Eén van de eagles (Xoxtl) spreekt haar aan. Hij vertelt dat hij de boog herkent. Jaren geleden verscheen er plotseling een star-elf met dezelfde boog, genaamd Rhistel Villadenii. Rhistel heeft de giant eagles geholpen met het verslaan van een groep wyverns. Ze hadden het vermoeden dat de wyverns werden aangestuurd door iemand. Rhistel Villadenii is hier achteraan gegaan. Dit is het laatste wat ze van hem vernomen hebben.

Er landt een tweede giant eagle. Hij stelt zich voor als Acalan. Acalan zegt als hatchling gered te zijn door Rhistel Villadenii. Hij is hem daar eeuwig dankbaar voor en wil graag iets terug doen. Rosamaiin stelt voor om samen op zoek te gaan naar wat er met haar opa gebeurd is; samen op avontuur te gaan. Acalan stemt hier mee in. Die middag gaan ze gezamenlijk terug naar Relkaths Foot. Xoxtl heeft een veer uitgetrokken die aan de boog van Rosamaiin vast kan. Melordianix ziet dat de boog hiermee magische krachten krijgt. Iets voor Rosamaiin om te onderzoeken.

Ondertussen hebben Apsalom en Yuiros Aenbras in Relkaths Foot gehandeld. Narfedwyn wordt die dag bij Hamafil Sylerin uitgenodigd. Die avond is er onrust in Relkaths Foot. Er is een lid van de Masters of the Yuirwood uit Urst komen vluchten. Het dorpje is bezet door Altumbel. Ook Ings End is bezet. High-captain Hover Seawind vraagt de avonturiers via Velprintalar te gaan voor briefing. Yuiros Aenbras geeft aan de volgende ochtend via de menhircirkel bij Halendos te gaan. 's Avonds praten ze met de Master of the Yuirwood. Deserteurs hebben zich aangesloten bij Altumbel, waardoor Urst sneller is gevallen. Apsalom raadt aan de menhircirkels te bewaken.

Die nacht heeft Gwendolyn Kestral een droom. Één waarvan ze weet dat het geen gewone droom is. In haar droom gebeurt het volgende: 3 personen hebben een galgtouw om hun nek en hangen aan een boom. Gwendolyn Kestral herkent ze direct (of later nadat ze ze heeft omschreven bij de groep) als Lord Hugo Palphramond, Lady Catherine Palphramond en hun butler Jeeves. Het galgtouw is van schaduw, het oogt levendig (animated). De boom is gitzwart. De 3 kijken een beetje apathisch, maar leven nog. Ze hangen niet, maar staan op de ruggen van ‘shadow creatures’: wezens van schaduw die het midden houden tussen wolfachtige en katachtige. De creatures zijn in gevecht met Kyra Palphramond en Kyra is aan de winnende hand. Ze staat op het punt fatale klappen uit te delen bij de creatures en is zich niet bewust van het lot van haar ouders en de butler. Het doden van de creatures zal haar ouders zeker verhangen. Echter, vlak voordat ze de creatures doodt en haar ouders verhangen zouden worden, worden ze gewurgd door het touw.

Comments

ArjanBeelen

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.