Aglarond

The Kobold Cave
18 en 19 hammer 1375

De volgende ochtend na het ontbijt ontmoeten de avonturiers Azor Xamaroth. Hij heeft een paars met roze toga aan, een grote witte zonnehoed op en slippers of spider climbing aan, waar hij onderweg trots over vertelt.

Te paard gaan ze de Sunrise Mountains in richting Thazar Pass. Het is ongeveer 1,5 dag reizen naar de plek waar scouts voor Azor Xamaroth een interessante grotopening hebben ontdekt. Onderweg praat Azor honderduit. Hij vertelt over de Sunrise Mountains, de handel in Thay en over Pyarados (tharch). Zo vertelt hij dat tharchion Nymia Focar geen Red Wizard is, maar een fighter. Ook vertelt hij dat bovenaan de pas is afgesloten met een grote muur. Er is alleen doorgang via een fort: Thazar Keep.

Halverwege de eerste dag vraagt hij of de groep tenten heeft meegenomen. Dat is niet het geval. Ze overnachten die nacht in een nis in de bergwand.

De volgende middag verlaten ze de weg door Thazar Pass en gaan een zijdal in. De paarden laten ze op een verscholen plek in het dal achter. Hier vindt Catherina Oeljanova op een gegeven moment kobold sporen. Azor Xamaroth had al aangegeven dat er waarschijnlijk kobolden in de grot zitten die hij wil verkennen. Dit hadden ze scouts ontdekt.

Dan wijst Azor Xamaroth naar een grote scheur in de bergwand. Het is de grotopening. Catherina Oeljanova vindt hier veel meer sporen van kobolden. Ook zien ze een nette stapel boomstammen liggen, wat duidt op mijnbouw.

Als Catherina Oeljanova de grotopening verkent, wordt ze aangevallen door 3 kobolden vanaf een opening in een zijwand op 20ft hoogte. Ze wordt gemist. Daarna doden Catherina Oeljanova, Ubaryn Vedil en Vlad Nevitski snel de 3 kobolden, maar niet voordat ze alarm hebben geslagen.

De groep wil verder en Catherina Oeljanova zoekt naar vallen. Ze vindt niks, zet een stap en struikelt over een klein touwtje. Dit zorgt er voor dat de stevigheid in het plafond verdwijnt en de grotingang instort, bovenop Catherina Oeljanova. Met haar anklet of translocation komt ze onder de rotsblokken uit.

Ze besluiten via de opening waar de 3 kobolden zaten naar binnen te gaan. Ubaryn Vedil gooit zijn touw met haak en begint te klimmen. Als hij halverwege is, wordt de haak met een speertje losgewipt. Bij een tweede poging klimt Catherina Oeljanova naar boven. Dit lukt. Ze beukt een kobold aan de kant en staat in de gang. Ubaryn Vedil heeft hier 2 pogingen voor nodig. Als derde klimt Servel Domov naar boven. 

Azor Xamaroth roept dat hij de kobolden tot slaaf wil maken en de avonturiers krijgen enige gewetensnood. Ze besluiten de kobolden verder k-o te slaan. 

Verder de grot in wordt het snel donker. Servel Domov en Ubaryn Vedil gebruiken hun magische items om darkvision te krijgen. Catherina Oeljanova pakt een everburning torch en Azor Xamaroth gebruikt een wand of light.

Ze vechten met nog veel meer kobolden en ook dire weasels mengen zich in het gevecht. Deze zijn allemaal geen partij voor de groep. Azor Xamaroth laat zich ondertussen slecht leiden door de groep en begint nu ook te roepen dat hij van de dire weasels mounts wil maken.

Egon Xerinos cast major image en roept blue torch om in een keer een einde te maken aan het gevecht. Ze laat een grote kobold verschijnen, die zegt door de goden gestuurd te zijn uit een episch avontuur. Hij sommeert de kobolden om zich over te geven. Een aantal kobolden vraagt: "En de vrouwen en kinderen dan? En de mijn?" Waarop Egon Xerinos de grote kobold laat zeggen dat die zullen sterven als ze de wapens niet neerleggen en dat de mijn niet belangrijk is. Hierop geven de kobolden zich over. 

De dire weasels vechten wel door, maar worden door de groep gedood of k-o geslagen.

Azor Xamaroth wil de kobolden niet alleen laten. Ze zouden ontsnappen en hij is van plan ze allemaal tot slaaf te maken. De groep laat ze voor hen uit lopen en ze vervolgen hun weg door de grot. Er zijn meerdere kleine gangetjes, hoog en laag, die uitkomen op de gang waar ze door lopen. Als een ruimte verder zijn, zien ze een grote stroom kobold, voornamelijk vrouwen en kinderen, zich een kleine gang in persen om te vlucht. Azor Xamaroth sommeert ze om ze tegen te houden en de groep gaat voor het gangetje staan. Ook deze kobolden geven zich over; nog meer slaven voor Azor Xamaroth.

Verder voorbij het kleine gangetje bevindt zich nog een grote ruimte, met meerdere stalagnieten en puinwaaiers. Dit is het verblijf van de koboldenkolonie. De gevangen kobolden trekken zich hier terug. Egon Xerinos vraagt naar de leider, maar die zit nog ergens anders, een volgende gang in. Ze willen er heen, maar Azor Xamaroth wil de kobold niet zo achterlaten. Heeft de groep geen touw? Kunnen ze de ruimte niet afsluiten? Tot slot vraagt hij ze om de kobolden maar knock-out te slaan. Egon Xerinos slaat demonstratief een paar kobolden k-o, waarna de paniek uitbreekt. Azor Xamaroth ziet in dat dit niet het gewenste effect heeft. Het duurt even voordat het weer rustig is in de grot. Dan nemen ze de 75 gevangen kobold mee de volgende gang in. Egon Xerinos, Ubaryn Vedil en Catherina Oeljanova voorop, dan de kobolden en Servel Domov, Vlad Nevitski en Azor Xamaroth achteraan.

Voor dat ze de gang in lopen vraagt Egon Xerinos de voorste kobolden of er ook vallen zijn. Die is er, een klein stukje vooruit. Het gaat om een val met speren die afgaat d.m.v. een drukplaat. Om het te ontmantelen stapt Ubaryn Vedil er op. Hij wordt geschampt door een paar speren en krijgt wat verwondingen.

De gang eindigt bij een plateau aan de rand van een kloof. Hier staan meer kobolden, die zich direct overgeven. Vanaf het plateau loopt een stenen brug naar de andere kant van de kloof, ook hier staan kobolden die hun wapens laten zakken. De groep steekt in kolonne de brug over, de kobolden die zich net hebben overgegeven voorop. Als Ubaryn Vedil, Catherina Oeljanova en Egon Xerinos bijna aan de overzijde zijn komen er van rechts uit de kloof 2 lichtbollen aangesneld: fireballs, die exploderen op de brug. Dit doodt een deel van de kobolden en de rest vlucht terug de grot in.

De voorste kobolden pakken in doodsangst hun wapens weer op en vechten tegen de groep. Links vanuit de kloof wordt 2x telekinesis gecast, waarmee Egon Xerinos van de brug wordt geduwd. Azor Xamaroth sommeert één van de achterste avonturiers de kobolden te bewaken en de ander met hem mee te gaan. Vlad Nevitski loopt de gang in richting het gevecht, Servel Domov moet blijven. Azor Xamaroth cast uit het niets nog wel een spell op Servel Domov, die weerstaat dit. Waarna Azor boos roept dat het enlarge person was en weg beent achter Vlad Nevitski aan.

Terwijl Ubaryn Vedil en Catherina Oeljanova aan de overzijde van de kloof met de kobolden in gevecht zijn, redt Egon Xerinos zich uit de val door d.m.v. swift etherealness naar de Ethereal Plane te gaan. Hier zweeft ze naar een veilig punt langs de wand van de kloof. Ze cast spider climb en ziet onder de brug 2 kobolden met kenmerken van draken hangen.

Na het casten van greater invisibility en dancing lights klimt Egon Xerinos behoedzaam omhoog. De 2 kobolden raken gealarmeerd door het licht, drinken een potion en verdwijnen. Egon Xerinos cast see invisibility en klimt naar boven, naast de brug. Ze ziet dat de 2 onzichtbaar naast haar staan. 

Ondertussen zijn Vlad Nevitski en Azor Xamaroth op/bij de brug aangekomen, is er op beide telekinesis gecast en hangen ze nu boven de kloof. Vlad Nevitski begint met het summonen van een giant owl, terwijl Azor Xamaroth om hulp roept. Voor Servel Domov het teken om zijn post te verlaten en zich in de strijd te mengen. Hij snelt naar de brug, ziet dat zowel Azor Xamaroth als Vlad Nevitski buiten bereik zweven en gaat in één ruk door naar de overkant. Onderweg proberen de onzichtbare kobolden met kenmerken van een draak hem nog aan te vallen, waarbij ze zichtbaar worden. Ze missen.

Ubaryn Vedil, die net potions van fly en invisibility had gedronken, besluit op zijn beurt de brug over te steken en 1 van de 2 kobold aan te vallen. Hij mist ook. Hierop worden Azor Xamaroth en Vlad Nevitski losgelaten. Ze vallen. Een fireball vliegt op Ubaryn Vedil, Egon Xerinos en de 2 kobolden, die hier immuun voor zijn en daarna wordt er ook op Ubaryn Vedil telekinesis gecast. Hij wordt boven de afgrond geleid. Egon Xerinos cast mass whelm op de 2 kobolden. Ze gaan knock-out.

De giant owl van Vlad Nevitski grijpt hem in de lucht, maar wordt daarna door een fireball gedood. Vlad valt weer en start met het summonen van nog een giant owl. Hij ziet dat Azor Xamaroth vlak bij de grond feather fall cast en zodoende zijn val overleeft.

Aan de overzijde van de brug zijn Catherina Oeljanova en Servel Domov kobolden knock-out aan het slaan, wanneer ze iets horen aankomen van verder uit de gang. Het zijn twee draakachtige wezens, zonder vleugels, zo groot als paarden. De kobolden gaan voor ze aan de kant. De wezens worden gevolgd door een kobold barbarian met kenmerken van een draak en door een onzichtbare kobold cleric met rode schubben. Alleen Egon Xerinos kan dit zien. De barbarian roept: "Wie durft de mijnen van Xirid, zoon van Charirdarastrix te betreden? Jullie zullen sterven."

Servel Domov wordt in eerste instantie een paar keer gemist, maar krijgt daarna rake klappen van de draakachtige wezens en de barbarian. Hij gaat knock-out. Catherina Oeljanova weet hem bij te brengen. Ubaryn Vedil, die is losgelaten, mengt zich ook in de strijd. Ondertussen probeert de cleric een aantal keer flame strike te casten, maar weet Egon Xerinos dit te voorkomen met hesitate. Het aantal gewone kobolden dunt uit, door friend to foe, confusion, slow en mass whelm van Egon Xerinos, maar ook door klappen van de ragende draakachtige wezens. Langzaam wordt de groep achteruit gedreven weer de brug op, maar ze doden wel één van de draakachtige wezens.

Azor Xamaroth en Vlad Nevitski krijgen meerdere fireballs op zich. De mass resist energy van Vlad redt ze en verlengt ook het leven van de giant owl. Azor Xamaroth verstopt zich, terwijl Vlad Nevitski met de giant owl de kloof door scheert om de casters te vinden. Onder in de kloof ter hoogte van de casters aangekomen beseft hij dat hij schietschijf is geweest en weinig kans op succes heeft. Hij cast stone shape, waarmee hij een schuilplaats creeert, cured zich een beetje bij en summoned een unicorn om op terug te galloperen richting de brug (althans eronder). Ondertussen realiseert Egon Xerinos zich dat de fireball die van rechts leken te komen d.m.v. metamagic een vals punt van origine hebben gekregen en feitelijk ergens anders vandaan kwamen.

Egon Xerinos cast silence tussen de kobolden. Dit zorgt er voor dat de cleric het draakachtige wezen niet goed kan curen. Wel kan hij nu eindelijk flame strike casten, al doet dat niet gek veel schade. Wanneer Catherina Oeljanova, Servel Domov en Ubaryn Vedil het draakachtige beest doden, veranderd het voorste deel van de brug in zachte klei. De brug zakt langzaam de kloof in. Snel cast Tamra Ivanova moon path waarmee een nieuwe brug over de oude wordt gecreeerd. De cleric dicht vervolgens met stone shape de opening in de rotswand, maar Tamra Ivanova opent deze direct weer met dezelfde spreuk. Catherina Oeljanova, Ubaryn Vedil en Servel Domov gaan naar binnen en vallen Xirid aan. Ze komen er achter dat de cleric shield other op hem gecast, omdat hij gewond raakt, wanneer een van hen Xirid verwondt. Ze verleggen hun focus en vallen de cleric. Die weet zijn dood nog wat te rekken, door zich te curen. Maar het is uiteindelijk onvermijdelijk. Ook Xirid wordt gedood. 

Ondertussen is Ubaryn Vedil verder de gang in getrokken. Hij passeert een schacht naar beneden (met lift) en een ingerichte ruime grotkamer. Hier is ook een shrine. Verder op komt hij bij een plateau langs de kloof. Van hier uit is goed zicht op de brug. Er hangt ook een onzichtbare kobold langs de rotswand. Ubaryn Vedil heeft see invisibility en fly en sluipt achter hem en sneakt. De kobold leeft nog. Vanuit de kloof, aan de andere kant van hetplateautje komt een tweede kobold. Deze cast dispel magic. fly verdwijnt o.a. en Ubaryn Vedil zakt naar beneden. De eerste kobold cast hier evards black tentacles en Ubaryn Vedil wordt gegrappled. Hij weet los te komen en met een potion of levitate gaat hij weer omhoog. Nogmaals wordt er dispel magic gecast en hij belandt weer in de tentakels. Ook volgt nog een magic missile waardoor het penibel wordt voor Ubaryn Vedil.

De andere zijn inmiddels ook de gang door. Inclusief Vlad Nevitski die eindelijk bij de brug aangekomen was. Ze zien hun weg geblokkeerd door zwarte tentakels. Toch weten ze de ene kobold te doden, waarna Ubaryn Vedil met zijn anklet of translocation zichzelf in veiligheid brengt. De andere kobold cast invisibility. Hij probeert te ontsnappen. Tamra Ivanova en Servel Domov, die freedom of movement heeft gekregen, gaan er achteraan en doden de laatste kobold.

Ze verzamelen de loot en dan komt Azor Xamaroth ook weer te voorschijn. Er ontstaat wat discussie over de verdeling van de schatten. De rest van de grot verkend. De schacht leidt naar een mijn, waar nog wat kobolden zijn die zich overgeven. Ook vinden ze hier goudklompjes. De kleine gangetjes worden verkend. Een stelsel leidt naar de eieren van de kobolden. Ubaryn Vedil en Servel Domov verkennen dit, soms kruipend. Ze slaan nog wat kobolden k-o en triggeren een val, maar besluiten de eieren te laten liggen. Tegenover Azor Xamaroth bluffen ze dat er niks was.

Dan ontstaat er discussie over wat te doen met de kobolden. Egon Xerinos weet Azor Xamaroth de kobolden achter te laten, zodat ze later voor hem in de mijn kunnen werken. Ze besluiten zo snel mogelijk terug naar Pyarados (stad) te gaan.

Als ze de grot uitlopen dan zien ze dat de schemering vroeg zijn intrede heeft gedaan. Ze lopen richting de paarden en zien dat deze zijn verdwenen. Wel zien ze grote figuren zich achter de naaldbomen schuil houden. Servel Domov sluipt die kant op. Hij ziet 2 stone giants, een minotaur een wezen dat lijkt op een vuurrode trol. Zouden dit de ontsnapte gladiatoren zijn (Grogan Dal, Sledge en Grinder, Undaris Quicksand en Tzar the Undying)? Ook ziet hij de paarden. 2 zijn er gedood.

Hij gaat terug, maar is vergeten te monsteren, hoe sterk de tegenstand is. Opnieuw sluipt Servel Domov richting de figuren. Ditmaal ziet hij halverwege een thri-kreen, die niet heel stil is, maar wel vaardig in het verstoppen. Servel Domov wil achter hem aan, maar raakt hem kwijt. De twee lopen rondjes om elkaar zonder elkaar te zien.

Teruggekomen discussieren de groep over het vervolg. De anderen zijn zeer waarschijnlijk de gladiatoren. Azor Xamaroth wordt zeer enthousiast om hen terug te brengen naar Pyarados (stad), maar Egon Xerinos weet hem er van te overtuigen dat dit een te gevaarlijke taak is voor de groep. Bovendien lijken de gladiatoren ook niet geneigd om de groep te benaderen, dus misschien kunnen ze een aanvaring voorkomen, door te praten of er gewoon om heen te lopen.

Ze besluiten zich terug te trekken in de grot. Vlad Nevitski sluit deze grootendeels af met stone shape. De gladiatoren laten zich niet zien, wel horen ze zo nu en dan kobolden de grot uit sluipen.

View
The Faint
15 t/m 17 hammer 1375

De avonturiers nemen hun nieuwe identiteit aan. Narfedwyn is Egon Xerinos, Apsalom is Ubaryn Vedil, Rosamaiin is Catherina Oeljanova, Yuiros Aenbras is Servel DomovShando is Vlad NevitskiGwendolyn Kestral is Tamra Ivanova en Kyra Palphramond is Ka Dyla. De papieren worden door Orimel Drudaryn geregeld. Ook krijgen ze nieuwe paarden.

Daarna gaan ze op pad richting Pyarados (stad). Ditmaal overnachten ze niet in de buitenlucht, maar in inns. Nadat ze brug over River Lapendrar gepasseerd zijn (papieren getoond, tol betaald), komen ze in Tyraturos (tharch). Dit is een hele dure tharch, wat betreft tol en belasting. Dit deel van The Plateau of Thay is nog dichter bevolkt dan Lapendrar. In Tyraturos (stad) (de hoofdstad van Tyraturos (tharch) kruist de Eastern Way de High Road. De stad lijkt een gigantische mierenhoop. Er is veel verkeer (bijzondere mounts en geblindeerde koetsen passeren de groep), veel handel (ook in slaven) en de stad dijt uit naar alle kanten. Er zijn geen stadsmuren en er staan in en rond de stad veel tenten, zelfs nu het winter is.

Voorbij Tyraturos (stad) verandert het landschap. De Sunrise Mountains komen dichterbij en de ondergrond wordt rotsachtiger. Plantages en akkers verdwijnen en maken plaats voor veehouderij.

Na 2,5 dag komen ze aan in Pyarados (stad). Hier zoeken ze Zulkans Refuge op. Het is een enorm gebouw in het midden van de stad. Recent is er nog een vierde verdieping op gebouwd. De inn heeft meerdere gelagkamers, eetzalen, vergaderkamers en slaapkamers.

Binnen betalen ze 3gp per persoon, per nacht voor alleen een slaapplek. Dit is niet goedkoop. Innkeeper Zulkan (een fire genasi) geeft tharchion Nymia Focar hiervan de schuld. Zij int forse belastingen op avonturiers. Ze horen dat de tharchion beschikking heeft over The Griffon Legion (Red Wizards op griffons) en zelf een red dragon berijdt.

In een van de zalen gaat de groep aan een tafeltje zitten. Ze krijgen een indruk van hoe het werkt: avonturiersgroepen zitten aan tafels en verschillende figuren (makelaars) lopen van tafel naar tafel om deals te sluiten.

Ook vangen ze wat nieuwtjes uit de regio op: er is een groep slaven ontsnapt van een paardenranch. Daarnaast zijn de beruchtste gladiatoren van Pyarados (stad) ontsnapt, terwijl ze onderweg waren naar Eltabbar (stad) voor een groot toernooi. Het gaat om Grogan Dal, Sledge en Grinder, Undaris Quicksand en Tzar the Undying.

Dan worden ze aangesproken door Bazir, een makelaar. Hij constateert dat de groep nieuw is en wil graag wat voor ze betekenen. Hij vraagt naar de ervaring van de groep. Ze noemen de flesh golem en het gevecht met piraten. Weinig relevants, aldus Bazir. Ook vraagt hij naar de naam van de groep. Egon Xerinos improviseert en komt met The Faint.

Daarna maakt Bazir nog grappen over Catherina Oeljanova en Servel Domov, een twee-eiige tweeling met een human en een elven vader, die goed kunnen boogschieten. Vervolgens gaat hij op pad om een opdracht te regelen.

Die avond komt hij terug. Hij heeft een opdracht van Azor Xamaroth Dit is een nogal eigenzinnige man, een niet echt geslaagde wizard, waar een aantal avonturiers al niet meer mij willen werken, die zich voordoet als prospector. Hij wil een plek in de Sunrise Mountains verkennen en is op zoek naar een groep avonturiers om met hem mee te gaan. De deal is 50% van gevonden treasure, 100gp voor het escorteren, 600gp per gevecht, 900gp als er mineralen/ertsen worden gevonden en 10% van de opbrengst bij verkoop van slaven. 

De groep gaat akkoord en de volgende dag kunnen ze vertrekken.

View
Level up
12 t/m 14 hammer 1375

De volgende dag kopen de avonturiers paarden. Hiermee gaan ze richting Amruthar. Het eerste stuk leidt richting de rotswand van The Plateau of Thay. Ze zien dat de weg richting Bezantur aan deze zijde al verhard is.

Wanneer ze bij de rotswand zijn, zien ze dat hier een lift actief is vanaf Nethwatch Keep. Een tweede grotere lift wordt gebouwd. Gebruik van de lift is duur en de groep gaat te voet via een kronkelpaadje omhoog. Dit duurt langer dan verwacht en de groep is nog aan het klimmen als de nacht valt. Ze overnachten onder een overhangende rots. 's Nachts regent het en koelt het af naar zo'n 5 graden. Omstandigheden als deze zijn ze niet echt meer gewend.

De volgende ochtend komen ze boven. Gedurende de laatste meters klimmen horen ze het constante gehamer van de bouwwerkzaamheden aan de nieuwe lift. Boven worden ze staande gehouden door gnolls achter een tolpoort, nabij het enorme fort. Ze zien rondom Nethwatch Keep een tentenkamp waar mensen, gnolls, hobgoblins en orcs samen, maar ieder in hun eigen hoekje, bivakkeren. Nadat de groep het reisdoel heeft opgegeven, papieren heeft laten zien en heeft betaald, kunnen ze verder. 

The Plateau of Thay is dichtbevolkt. De dagen die volgen reizen ze langs dorpen en akkers en boomgaarden waar slaven graan, citrusvruchten, katoen, olijven en wijn verbouwen. Regelmatig lopen ze patrouilles tegen het lijf of passeren ze tolpoorten. Elke landheer langs de Eastern Way lijkt zijn graantje mee te pikken.

Ze overnachten in de buitenlucht maar worden gestoord door een patrouille van orcs op giant stag beetles. Die eisen geld voor de overnachting en gaan daarna vermoedelijk naar een landhuis dichtbij. De groep besluit hierop te verplaatsen. Het gevolg is dat zij nogmaals om overnachtingsgeld worden gevraagd.

Halverwege de volgende dag komen ze aan in Amruthar. Ze moeten door de stad richting de boerderij van Sykgez Bestat. Deze bevindt zich vlakbij de brug over River Lapendrar. Op de brug staan weer guards om tol binnen te halen, maar de groep hoeft hier nog niet langs.

Sykgez Bestat heeft Rashemi guards in dienst. Wanneer Sandra Parlou zich voorstelt worden ze doorgeleid naar een wijnschuur, die waarschijnlijk ook regelmatig dienst doet als kroeg. Sykgez Bestat komt hier de groep ontmoeten. Hij is een wat dikkige Mulan, die uitbundig spreekt en in zijn enthousiasme zich bijna verspreekt. Wanneer Sandra Parlou aangeeft dat ze komen voor druiven, is zijn reactie: "En manden zeker." Waarna hij een bediende naar Yokas Tavern stuurt om 'haar' te gaan halen.

Een klein uur later komt een half-elf vrouw het terrein op met een wagen met manden. Het is Orimel Drudaryn. Die avond vertelt zij de groep over, The Simbul, Thay en het vervolg van de reis.

Orimel Drudaryn vertelt op verzoek van High-captain Hover Seawind dat ze The Simbul mirtul vorig jaar in Amruthar heeft ontmoet en daarmee is ze misschien wel de laatste persoon die The Simbul heeft gezien. The Simbul kwam toen net uit Rashemen. Ze vroeg naar Mythrella, zulkir van illusion en Dmitra Flass (ook een illusionist en tharchion van Eltabbar (tharch)). Over Mythrella wist Orimel Drudaryn te vertellen dat zij een paar jaar geleden een aanvaring met Szass Tam heeft gehad en zich daarna heeft teruggetrokken in haar toren in Bezantur. Hier is zij maar zelden uit gekomen. Over Dmitra Flass heeft Orimel Drudaryn weinig nieuws. Het is een belangrijke vrouw in Thay omdat zij uitermate diplomatiek is en de relatie tussen de zulkirs, tharchions en andere belangrijke figuren in Thay doorgaans goed weet te houden. Over de achtergrond van haar vragen heeft The Simbul niks losgelaten.

Ook refereert Orimel Drudaryn nog even naar het briefje dat de groep heeft gevonden bij een cleric van Shar, die bij Sirwa Vaughn was. Op het briefje stonden 3 namen: Homen Odesseiron, Azhir Kren en Yaphyll. Ze zijn alle 3 verbonden aan de Red Wizards. Homen Odesseiron is de tharchion van Surthay, Azhir Kren is de tharchion van Gauros en Yaphyll is de zulkir van divination.

Vervolgens vertelt Orimel Drudaryn over Thay. De infrastructurele werken in Lapendrar zijn pas recent gestart, wat haar doet vermoeden dat het niet zo zeer met handel te maken heeft, maar met iets anders. Daarnaast bevestigt ze het nieuws uit Nethjet en voegt hier nog een paar nieuwtjes aan toe:

Nevron, de zulkir van conjuration toont recent veel intresse in de Ruins of Delhumide. Deze ruine herbergt waarschijnlijk veel demonen uit het oude Narfell. Het is een plek die Red Wizards altijd links hebben laten liggen. Het enige wat ze deden was avonturiers op wachten die hier naar binnen gingen, om (als ze weer terugkeerden) hun schatten afhandig te maken.

Het gerucht gaat dat er in Pyarados (tharch) bij Thazar Pass een weg is (onder)door de Sunrise Mountains naar de Endless Waste. Als deze gevonden wordt is er een alternatieve route tussen Faerun en Kara-Tur, via Thay. Dit is interessant, zeker nu monsters de Golden Way meer en meer terroriseren. Stammen goblinoid uit Narfell zijn naar het zuiden gekomen en belagen het gebied. Recent zijn er ook meer en meer demonen, duivels of andere outsiders gespot.

In Pyarados (tharch) is grote vraag naar avonturiers om de Sunrise Mountains in te gaan op zoek naar mineralen, schatten, slaven en de vermeende doorgang. Daarnaast zijn er soms ook expedities naar Ganathwood tussen Thay en Mulhorand om (gevluchte) slaven te vangen.

De nieuwe identiteit van de groep is die van een groep avonturiers uit Thesk. Thayans kennen het verschil tussen Damaran uit Thesk en Aglarondan niet, dus daar hoeven ze zich niet druk om te maken. De avonturiers gaan naar Pyarados (stad) om daar carriere te maken. Ze kunnen zich daar in Zulkans Refuge melden. Dit is de inn in de stad waar avonturiers verblijven. Hier worden ze door makelaars aan opdrachtgevers gekoppeld. Waarschijnlijk kunnen ze zo een opdracht krijgen naar het grensgebied tussen Thay en Mulhorand. De kans is groot dat ze dan wel eerst een andere opdracht moeten volbrengen. De volgende dag zullen ze aan hun nieuwe identiteit gaan werken.

Die avond maakt de groep van hun aanwezigheid in Amruthar gebruik om meer informatie te achterhalen over Kismet Baraz, de vermoedelijke eigenaar van Bucks Fizzie Wine. Sykgez Bestat spuugt op de grond voordat hij vertelt dat Kismet Baraz een arrogante Mulan is die slechte wijn maakte. Totdat hij een tijdje terug opeens met een nieuwe wijn kwam. Zelfs Sykgez Bestat moet toegeven dat dit een lekkere wijn is. Hiermee verovert Kismet Baraz langszaam de markt in Amruthar.

View
Are we there yet?
1 t/m 11 hammer 1375

De volgende ochtend nemen de avonturiers afscheid van de 52 companions. Gwendolyn Kestral cast gentle repose op het lichaam van Lisa, de gevallen companion. Doordat ze hierbij de rod of lesser extend van Narfedwyn gebruikt, hebben de 52 companions ruim 2 tenday langer om hun kameraad te raisen. Ook geven ze companions nog 10 potions of cure light wounds.

Dan vertrekken ze met de ezels en de barg. Het gaat langszaam en het duurt een volle tenday voordat ze langs de oever van Lake Umber Nethjet bereiken. De avonturiers oefenen als hun alteregos. Onderweg zien ze bijzonder transport over water: een boot die wordt voortgetrokken door sea cats.

Kort voordat ze bij de stad zijn worden ze door een groep gnoll staande gehouden. Ze hebben een logo met een speer en een rood vaandel. Het is een patrouille van Thay. De leider vraagt naar papieren en het doel van de reis, maakt een inschatting van de groep en hun handelswaar en eist 8sp tol. Sandra Parlou probeert te onderhandelen, maar betaalt uiteindelijk. 

Die middag lopen ze Nethjet binnen. De havenmeester vraagt iets verder door dan de patrouilleleider, maar laat de groep aanmeren. Dit kost 3gp + 3sp per dag. Wederom probeert Sandra Parlou te onderhandelen. Ze dingt af tot aanlegkosten van 12 sp. De groep verkoopt dezelfde dag, na een paar uur handelen, het ijzer, de boot en de ezels.

Ze lopen de stad in, opzoek naar een eenvoudige inn. Nethjet is een relatief nieuwe stad, snel gegroeid door het succes van de handel. Scheepvaart is booming. Ze zien een nieuw paleis met de symbolen van Kossuth. De leider van Lapendrar is cleric van Kossuth. Kossuth en Bane zijn de 2 belangrijkste geloven in Thay.

Na een korte zoektocht komt de groep uit bij The Laughing Horse, een inn uit het lage segment. De innkeeper is een Rashemi en ook de gasten zijn Rashemi m.u.v. een enkele half-orc. Een kamer kost 2gp, inclusief eten en het eerste biertje.

De groep hoopt dat er in de inn flink geroddeld wordt. Dat valt tegen. Twee mannen aan een tafel in een hoek lijken de boel wat in de gaten te houden. Toch horen ze wel een paar nieuwtjes: Slaven zijn bezig met het verharden van de weg tussen Nethjet en Bezantur. Commoners die een misstap begaan, worden ook ingezet; Er wordt een grotere lift gebouwd bij Nethwatch Keep, langs de kliffen van The Plateau of Thay; Er is een ruzie tussen thief guilds in Bezantur

 

View
The 52 companions
26 t/m 30 nightal 1374

De avonturiers blijven een paar dagen in Emmech. Dan cast Gwendolyn Kestral wind walk. De groep verandert in wolkjes en reist vliegensvlug over de Tannath Gap tot vlakbij de ontmoetingsplek.

De 52 companions zitten hier al een dag te wachten. Beide groepen benaderen elkaar enigszins afwachtend, maar vriendschappelijk. De ezels en de barg met ijzer zijn heelhuids overgekomen, maar de avonturiers hebben een dode metgezel bij zich. Ze vertellen hun verhaal:

"…"

Ondertussen doet Kyra Palphramond detect evil. Ze komt er achter dat de ring die de 52 companions gevonden hebben evil is. Ze sommeert de companions om de ring aan haar mee te geven. De disc die ze bij dezelfde groep goblinoids hebben gevonden is een spellfocus voor Nar demonbinders. De 52 companions zeggen toe dit bij High-captain Gante Demelin in te leveren. De groepen overnachten samen langs de oever van River Umber.

View
Proper preparations
23 uktar t/m 25 nightal 1374

Nu de avonturiers als handelaren gaan, moeten ze een alias aannemen. Ze mogen zelf namen verzinnen. De equipment moet vereenvoudigd. Hun meest opvallende avonturiersspullen kunnen in een backpack of holding. Ze krijgen allemaal een type 2, als ze dat nog niet hebben, en een wand of nondetection (CL 5). Die zijn nog niet klaar, maar dat zal binnen een maand geregeld zijn door de Simbulmyn. Ondertussen stuurt High-captain Hover Seawind een andere groep avonturiers op pad met een barg vol met ijzer (de 52 companions). Ze vertrekken 23 uktar uit Emmech, richting Thay. Rond 30 nightal zullen ze het ontmoetingspunt bereiken. Ze wachten hier op Sandra Parlou en haar groep.

De avonturiers werken hun aliassen uit: Apsalom = Vanrathar Eidalan (veteran mercenary uit Velprintalar); Shando = Vance Grail (mercenary); Yuiros Aenbras = Sabas Chernin (uit Thesk); RosamaiinAnna (mercenary, cooking and arrows, komt uit Delhuntle); Mocht religie ter sprake komen, dan is Waukeen degene die de groep aanhangt.

In de dagen die volgen gaat Rosamaiin met Acalan en Gwendolyn Kestral naar Dlusk en haalt Marius Maedius op. Hij is hoopvol en gaat mee naar The House of the Four Moons. Mother Dyltharra Buelth helpt hem met zijn been en hij herstelt daar van zijn verwondingen. Magische items worden bestelt en gemaakt. Shando is veel bij de Masters of the Yuirwood om te trainen. Daar is veel discussie tussen de half-elven wat ze moeten doen aan de situatie in Aglarond.

Die maand dringt wereldnieuws door tot AglarondKhelben Blackstaff Arunsun is dood, gestorven bij het stichten van een stad. Er is een aanval geweest op de toren van Elminster in Shadowdale en Elminster is verdwenen. Er een shadowstorm in Sembia is die daar grote vernielingen aanricht.

25 nightal vertrekt de groep richting Emmech. De griffons en Acalan worden achtergelaten in de aerie van Fort Emmech.

<meta />

View
The Journey ahead
22 uktar 1374

De avonturiers worden klaargestoomd voor de reis door Thay. High-captain Hover Seawind legt uit: 

De kortste route loopt langs de River Umber en via Nethjet. Dit is dwars door de Tannath Gap. Deze regio is niet helemaal ongevaarlijk, maar deze route zorgt waarschijnlijk voor de minste problemen in Thay zelf. De route leidt namelijke via de tharch Lapendrar. Dit is de meeste autonome regio van Thay, waar de greep van de Red Wizards het kleinst is. Bovendien is het een route die niet veel wordt bereisd, waardoor hier niet veel spionnen e.d. zijn.

Bij Nethjet start de Eastern Way, die wordt gevolgd tot aan Pyarados (stad), hoofdstad van de gelijknamige tharch. Net voorbij Pyarados (stad) eindigt een oud Mulhorandi weg die door de kloof van de River of Dawn gaat. Ook deze route wordt weinig genomen vanwege ondoden en monsters uit de Sunrise Mountains. Het grootste gedeelte van jullie reis lopen jullie over The Plateau of Thay (van Nethwatch Keep in Lapendrar tot Moszabbar in Pyarados (tharch)). Dit is een dichtbevolkt gebied met steden, dorpen en landgoederen. In dit gebied kan je worden gescryed, maar ook niet scryen. Ook is sending hier onmogelijk.

Het stuk tussen Nethjet en Pyarados (stad) is misschien wel het meest gevaarlijke, dit is stevig in handen van de Red Wizards. Gebruikelijk is dat hier langs de weg taxposts zijn. Dit zijn controle posten waar tol moet worden betaald. Dit is betaalbaar, ook voor buitenlanders, maar zorg er voor dat je reisdocumenten hier op orde zijn. Om door Thay te kunnen reizen heb je papieren nodig; per tharch. Jullie reizen door 4 tharchs: Lapendrar, Tyraturos (tharch), Pyarados (tharch) en Thazalhar. De tolkosten onderweg zullen tussen 10gp en 50gp per persoon zijn. Daarnaast is er een 'bridgefee' van 10gp in Thazalhar.

Voor het eerste deel zijn de papieren geregeld, tot aan Amruthar. Het officiele doel van jullie reis is handel: de verkoop van een barg met ijzer in Nethjet en de inkoop van fruit (voornamelijk) druiven in Amruthar. Jullie kunnen je hier melden bij de boerderij van Sykgez Bestat. Bestat zorgt ervoor dat jullie in contact met Orimel Drudaryn komen.

Amruthar is op papier een onafhankelijke stad. Haar plek midden in Thay maakt dit in de praktijk wat anders. Er zijn 3 belangrijke fracties in de stad:1 die formele aansluiting bij Thay wil, 1 die echt onafhankelijk wil zijn en 1 die hulp en aansluiting zoekt bij Aglarond. Sykgez Bestat hoort bij de laatste groep, net als een aantal andere contacten van Orimel Drudaryn.

Het eerste deel van de reis leidt van Emmech naar Nethjet via de River Umber. Het gaat om 240 mijl met een barg, voortgetrokken door een paar ezels. Dit is 48 dagen reizen. High-captain Hover Seawind biedt aan om een andere groep zo snel mogelijk op pad te sturen naar een rendez-vous op 50 mijl van Nethjet, vlakbij het meest westelijke punt van Lake Umber: een overhangende dode boom aan een rotswand. De groep kan hier later snel achteraan reizen.

View
One year of Aglarondan adventures
summary 30 uktar 1373 t/m 21 uktar 1374

De avonturiers zijn ongeveer een jaar aan het avonturieren. In die korte tijd is er veel gebeurd; met Aglarond, met Faerun en met henzelf. Hieronder wordt een samenvatting van de belangrijke gebeurtenissen gegeven.

Aglarond

In Velprintalar was een seriemoordenaar actief: de Black cloaked man. Hij werkte samen met Scales (leider van een crimineel syndicaat in Velprintalar) en andere onderwereld figuren. De avonturiers hebben deze mannen opgespoord en gevangen of gedood. Via de Black cloaked man en Scales kwamen ze op het spoor van een cel van de Cult of the Dragon o.l.v. Winn Kardzen in Glarondar. Deze cel probeerde Nartheling, master of the mountain, over te halen om dracolich te worden. Winn is gedood en de cel is opgehouden te bestaan.

Een tweede spoor leidde naar spionnen van Thay: Sirwa Vaughn, Harl Beskel en Henwas Olier. Deze zijn gedood. Harl Beskel had een contact in Milvarune. Bij Scales en op een paar andere plekken binnen zijn organisatie en bij Sirwa Vaughn waren clerics van Shar aanwezig. De cleric van Shar bij Sirwa Vaughn had informatie bij zich over een op hande zijnde invasie van Rashemen door Thay. Deze informatie is bij The Simbul terecht gekomen. 

Een aantal weken na het ontvangen van deze informatie is The Simbul verdwenen. Ze vertrouwde de informatie niet en ging op onderzoek uit. Daarna is niks meer van haar vernomen. Met het verdwijnen van The Simbul namen onrusten toe in Aglarond. De Sons of Hoar (een organisatie van oude adelijke families in Aglarond) zag zijn kans schoon. Onder The Simbul hadden ze veel macht en aanzien verloren. Nu willen ze het terug.

Coupe-pogingen in The Army of the Green Drake en The Army of the Lion mislukken, deels door toedoen van de avonturiers, maar Altumbel en The Fang scheiden zich af van de rest van Aglarond. Ook Urve en Ingdels Arm sluiten zich hierbij aan. Door verovering breidt dit gebied uit met Urst en Ings End. De avonturiers verslaan de leiders van deze verovering, maar kopstukken uit Altumbel en The Fang zijn ongeschonden. Daarnaast sluiten meer en meer humans deserteurs uit de legers zich aan. Hieronder ook High-captain Yosydda Blaze van de Sealion. Duke Varran Gloskil is een van de leiders die door de avonturiers wordt verslagen. In zijn keep vinden de avonturiers namen van sympathisanten van de Sons of Hoar.

Onder de half-elven hebben ook veel deserties plaatsgevonden. Dit bleek met name veroorzaakt door magische tattoeages die verbonden zijn met een mythal in het Yuirwood. Deze mythal werd gebruikt door alien spellcasters: nilshai om Sildeyuir mee te veroveren. 

De tattoeages waren gezet door Hamafil Sylerin en Aeron Ibor. Zijzelf werden ook via de mythal gecontroleerd door de nilshai. De avonturiers hebben de mythal en de half-elven ontzet, maar de nilshai niet defenitief verslagen. Maelthas gaat samen met de Masters of the Yuirwood verder om Sildeyuir van de nilshai te verlossen.

Hamafil Sylerin en Aeron Ibor wilde met de tattoeages jonge half-elven binden aan hun zaak: het beschermen van het Yuirwood, desnoods met geweld. Van dat laatste zijn ze teruggekomen. Ze zijn met de bevrijdde half-elven in Relkaths Foot en proberen de half-elven af te houden van deelname aan de burgeroorlog als derde partij.

Ondertussen is duidelijk geworden dat een groep extremistische half-elven (de Verdant Arrow) zich wel in de politiek heeft gemengd. Deze groep wordt verantwoordelijk geacht voor de moord op een lid van de Royal council uit Furthinghome: Lord Folcoerr Durcan

De Royal council komt niet meer bij elkaar. Onduidelijk is wie sturing geeft aan Aglarond.

In Urve zijn de leiders van de Sons of Hoar verslagen door de avonturiers. Voorafgaand vond een 'dark ritual' plaats, waarbij een besmette Mirror of Opposition een rol speelde. De spiegel komt waarschijnlijk uit de ruins of Karghuin en Shar lijkt hier achter te zitten. Het ritueel ging gepaard met allesvernietigende zwarte bollen. Deze late perfect geometrische kraters achter. In Mesring is ook zo'n krater achtergebleven.

Ondertussen spelen er aan de grenzen van Aglarond ook dingen. In de Umber Marshes zijn rare ondode of geanimeerde planten gezien, naast de zombies en skeletons die hier al jaren ronddolen. In de Tannath Gap worden meer en meer monsters waargenomen, terwijl dit gebied al jaren vrij van dit soort wezens was. Onduidelijk is wat de Red Wizards en Thay doen.

avonturiers

Torsten Fordenfroth begon als opdrachtnemer van de Velprintalar city guard met de anderen aan dit avontuur. Gaandeweg het jaar is zijn vader Bernt Fordenfroth lid geworden van de Royal council. De mentor van Torsten, Captain Derynn Kendal bleek geen aanhanger van Torm, maar van Hoar. Bovendien was hij de verantwoordelijke voor de brandstichting in Fort Emmech en niet Thayan spionnen. Captain Derynn Kendal en Sergeant Kelwynn Cadarn (een vriend van Bernt Fordenfroth bleken bovendien lid van de Sons of Hoar en zijn gedeserteerd uit het leger. Zwaar gedesillusioneerd richt Torsten zich nu op het opvangen van weeskinderen in de mansion van de avonturiers net buiten Velprintalar.

Kyra Palphramond heeft carriere gemaakt in het leger. Ze is Aglarondan Griffonrider. 30 mirtul 1374 is ze geslaagd en een jaar later kan ze haar eigen griffon ophalen bij Fort Emmech. Ze heeft voor dit succes een deel van haar trots opzij moeten zetten. Recent heeft ze haar vader, Lord Hugo Palphramond verloren. Hij was ook lid van de Sons of Hoar en bevond zich in Urve bij de kopstukken. Het dark ritual heeft hem gedood.

Apsalom heeft in het eerste jaar avonturieren een goede vriend verloren: Matrim. Matrim stierf in de Twilight Tombs, door toedoen van flameskulls. Matrim had nog een schuld te vereffenen met Scales. Daarom heeft Scales zijn ouders ontvoerd. Beide zijn lycanthropes geworden door een aan Scales gelieerde cleric van Sebek. Ze vallen op een gegeven moment de avonturiers aan. Matrims vader wordt gedood, Matrims moeder gevangen. Zij wordt overgedragen aan de priesteressen van Selune. Die proberen haar van de aandoening te genezen. Tot op heden is dit niet geslaagd. Inmiddels staat Apsalom in goed contact met de Simbulmyn via Idris Newienn. Je zou kunnen stellen dat hij bij deze organisatie hoort.

Buck Sfiz kwam naar Aglarond om het gestolen recept van Bucks Fizzie Wine terug te vinden. Hij is erachter gekomen dat het recept is gestolen van zijn vader (Abe Sfiz) samen met The Grail of Shargrailar. Dit is een hoorn van Shargrailar, een dracolich die is verslagen door Harper. De hoorn was in het bezit van Harper en gewild door de Cult of the Dragon. Wat Abe Sfiz hier mee te maken heeft is onduidelijk. Sporen van het recept van Bucks Fizzie Wine leiden naar een wijnboer in de nabijheid van Amruthar, Thay: Kismet Baraz. Buck Sfiz is geen echte avonturier en hier een beetje per ongeluk in beland, doordat hij zich liet rollen. Hij is wel betrokken gebleven en helpt met de handel van de avonturiers.

Yuiros Aenbras heeft ook carriere gemaakt binnen het leger van Aglarond, net als zijn vader Sealthas Aenbras en zijn verdere voorouders. Ook hij is Aglarondan Griffonrider. 30 mirtul 1374 is hij geslaagd. De voorvaderen van Yuiros hebben allemaal gediend in het leger. Tijdens een ontmoeting met de geest van King Elthond in de Singing Sands kwam Yuiros er achter dat zijn voorvader Gaelthas Aenbras wordt beschuldigd van desertie. Met deze familiegeschiedenis is Yuiros onbekend.

Maelthas heeft zich altijd ingezet voor de groep, maar zijn loyaliteit werd altijd verdeeld tussen de groep en de magie of magische kunsten die ze ontdekten: van kristallen met informatie in de Twilight Tombs, tot een mythal in de Sunglade. Deze magische verleidingen hebben hem zelfs een ontmoeting met The Simbul gekost. Recent heeft Maelthas er voor gekozen om de groep te laten gaan. Hij blijft bij de mythal.

Sonja Silversong is halverwege het jaar samen met Gwendolyn Kestral en Buck Sfiz een handel gestart voor de tempel van Selune. Sinds de groep eigenaar is van de Seabull en Sonja Silversong het zeevaren heeft ontdekt is haar trek in avonturieren afgenomen. Bovendien heeft zij in Emmech (de uitvalsbasis van de handel) een romance opgebouwd met een charismatische spellcaster uit Rashemen: Borivik Murnyethara.

Sealmyd doet leuk mee. Hij verkent bijzondere plekken en daar is het hem om te doen.

Narfedwyn heeft een tattoeage van Aeron Ibor. Zij heeft hier veel last van gehad. Het ontzetten van de mythal was voor haar persoonlijk een groot succes. Nu de mythal is ontzet voelt ze zich bevrijd maar ook enigszins schuldplichtig aan Aglarond.

Shando is gaan avonturieren om zijn dorpsgenote Duladora Trameldor te redden. Dit heeft hij inmiddels twee keer gedaan (in de Twilight Tombs en in Sildeyuir). Ondertussen hij heeft hij zich aangesloten bij de groep avonturiers en is hij lid geworden van de Masters of the Yuirwood

Gwendolyn Kestral is bij de avonturiers terecht gekomen doordat priesteres Maera Sardina haar op pad had gestuurd. Zij is een van de priesteressen van Selune die regelmatig voorspellende boodschappen krijgt. Priesteressen van Selune staan hier bekend om, hoewel slechts een select groepje deze eigenschap daadwerkelijk bezit. Gwendolyn is er achter gekomen dat dit ook voor haar geldt. Het afgelopen jaar heeft zijn drie visioenen/dromen gehad. Binnen The House of the Four Moons maakt ze niet echt carriere, maar ze is samen met Sonja Silversong handel aan het drijven voor Selune en ze is inmiddels een gerespecteerde gesprekspartner van Mother Dyltharra Buelth.

Rosamaiin is als laatste bij de avonturiers gekomen. Ze is op zoek naar de monsters die verantwoordelijk zijn voor de dood van haar moeder Ginedana Villadenii en voor de verwondingen van haar tweelingbroer: Marius Maedius. Voor het eerste heeft ze een vermoeden, voor het tweede nog geen idee. Wel is ze meer te weten gekomen over haar opa: Rhistel Villadenii. Hij is als kind verbannen door Sildeyuir. Later heeft hij giant eagles uit het Yuirwood geholpen in gevecht met wyverns. De hatchling Acalan die hij toen gered heeft, is recent mount van Rosamaiin geworden. Samen gaan ze uitzoeken wat er met haar opa is gebeurd.

View
Groping into the dark (3)
20 en 21 uktar 1374

Na de volgende middernacht heeft Gwendolyn Kestral weer nieuwe spreuken. Ze spreken nog eens met Mother Dyltharra Buelth. Zij geeft aan dat er ‘s ochtends hulp komt. De volgende ochtend verschijnt een bloedmooie indrukwekkende vrouw. Zij stelt zich voor als Phaeldara. Ze vertelt o.a. dat de gevonden spiegel een Mirror of Opposition is en dat er is iets mee aan de hand is. Phaeldara cast shadow walkPhaeldara en Gwendolyn Kestral gaan naar Material Plane. Apsalom gaat per ongeluk ook  en Lord Hugo Palphramond verdwijnt. De avonturiers die achterblijven zien hem met Phaeldara, Gwendolyn Kestral en Apsalom mee vertrekken van de Shadow Plane, maar hij verschijnt niet op de Material Plane. PhaeldaraGwendolyn Kestral en Apsalom zijn op de plek van Brightstone Keep. Ze zien dat op de plek van de gebouwen cirkelvormige kuilen zijn, geometrisch perfect. De gebouwen zijn verdwenen. Tussen de kuilen in staan nog delen van de kasteelmuur. De cirkelgrootte is afhankelijk van grootte gebouw. Phaeldara, Gwendolyn Kestral en Apsalom keren vervolgens terug naar de Shadow Plane en komen er achter dat Lord Hugo Palphramond weg is. De groep gaat vervolgens met z’n alle terug naar de Material Plane en teleport naar The House of the Four Moons. Ze lopen via Council Hill naar The Simbuls Palace. Mother Dyltharra Buelth gaat mee.

Ze bespreken de situatie met Mother Dyltharra Buelth en High-captain Hover Seawind. Uit getuigeverslag van Guthrae en Lady Catherine Palphramond en de griffon van Yuiros Aenbras blijkt dat op het moment dat de groep de kapel in ging, hier een zwarte bol verschijn. Uit deze bol kwamen kort daarop tentakels die naar de omringende torens en gebouwen reikten. Hier verschenen nieuwe bollen. Na een of anderhalve minuut verdwenen de bollen. Er bleven kuilen achter. Lady Catherine Palphramond wist bovendien de namen van alle in de kapel aanwezige personen te noemen: Duke Varran Gloskil, Lord Hugo Palphramond, :Lady Indrilla Gloskil (nicht van Duke Varran Gloskil), Captain Derynn Kendal en Sergeant Kelwynn Cadarn uit The Army of the Lion en High-priest Irmyd Hougham en High-priest Nomyr Dedriech (clerics van Hoar). Tot slot meldt High-captain Hover Seawind dat de inwoners van Urve hebben gezien wat er met het kasteel is gebeurd. De Simbulmyn en het leger van Aglarond willen hier niet mee in verband worden gebracht. Hij is van plan om niet direct actie tegen Urve en Altumbel te ondernemen, maar eerst met de namen uit de papieren van Duke Varran Gloskil aan de gang te gaan. Dat deze gevonden zijn, moet absoluut geheim blijven.

De groep discussieert verder: In tarsakh 1374 is er een huis in Mesring verdwenen, daar is een zelfde kuil achtergebleven als bij Brightstone Keep. The Simbul is vermist sinds kythorn 1374, dus hier lijkt geen verband. De spiegel is een Mirror of Opposition, maar tainted. Er moet worden uitgezocht wat er aan de hand is, mogelijk dat in de ruins of Karghuin antwoorden te vinden zijn. Ook moet worden uitgezocht wat er met Lord Hugo Palphramond, Duke Varran Gloskil en de anderen is gebeurd. De priesteressen van Selune (Mother Dyltharra Buelth en Gwendolyn Kestral) gaan divinations casten om uit te vinden wat er met Duke Varran Gloskil, Lord Hugo Palphramond en de anderen is gebeurd. Apsalom en Yuiros Aenbras denken die dag mee over het arresteren van de sympathisanten van de Sons of Hoar.

Na afloop van het gesprek praat Rosamaiin met Mother Dyltharra Buelth over haar broer. Mother Dyltharra Buelth zegt hem in de tempel te kunnen helpen. Daarna gaat ze een zadel laten maken voor Acalan. Het zadel zal een aantal dagen later klaar zijn. Lady Catherine Palphramond is thuis. Ze is blij Kyra Palphramond te zien. En vraagt naar Lord Hugo Palphramond. Ze is niet intens verdrietig om zijn verdwijning, maar wel wat weemoedig. Er was ooit echte liefde met haar echtgenoot, ook al is die de laatste jaren niet meer zo voelbaar.

Een dag later hebben ze weer afgesproken met Mother Dyltharra Buelth en High-captain Hover Seawind. Ditmaal in The House of the Four Moons. Uit de divinations van Gwendolyn Kestral en Mother Dyltharra Buelth blijkt dat Duke Varran Gloskil, Lord Hugo Palphramond en de anderen dood zijn: gestorven door een dark ritual. High-captain Hover Seawind vraagt de groep naar de Ruins van Karghuin te gaan om uit te zoeken wat er met de Mirror of Opposition gebeurd kan zijn. High-captain Hover Seawind vraagt de groep via Thay te reizen. Naast dat dit misschien wel de meest veilige route is, is het voor Aglarond van belang om meer informatie te krijgen over de grensactiviteiten in Thay. Komt er een aanval? In Amruthar is een spion van Aglarond: Orimel Drudaryn waar de groep mee in contact kan komen. Eind van de dag haalt Gwendolyn Kestral de groep op naar The House of the Four Moons voor word of recall.

View
Groping into the dark (2)
19 uktar 1374

Na middernacht cast Gwendolyn Kestral eerst divination: “Doen wij er goed aan om vannacht Brightstone Keep in te gaan.” Het antwoord: “Het is een geschonden plek van schemerlicht, waar gevaar loert in de schaduwen”.  Vervolgens cast Gwendolyn Kestral commune:

Q “Zijn er aanhangers van Shar in Brightstone Keep?” A: “wel volgelingen” Q “Is de shrine in kapel gewijd aan Shar?” A: “Nee” Q “Genieten Lord Hugo Palphramond & Lady Catherine Palphramond bescherming van Duke Varran Gloskil in het kasteel?” A: "Ja" Q “Verblijft Lord Hugo Palphramond vrijwillig in het kasteel?” A: "Ja" Q “Verblijft Lady Catherine Palphramond vrijwillig in het kasteel?” A: "Nee" Q “Zijn er shadow creatures aanwezig?”:  A "Ja" Q “Is de inhoud van de bureaula die op slot zit relevant voor onze queest?” A: “Onduidelijk” Q “Heb ik mijn droom goed geïnterpreteerd?” A: “Ja” Q “Als wij Lord Hugo Palphramond en Lady Catherine Palphramond uit het kasteel halen, zijn ze dan veilig?” A: “ja” Q "Zijn er nog ongeziene vijanden in het kasteel?” A: “Er is een schaduwzijde.” Q “Is er in het kasteel rechtstreekse verbinding met Shadow Plane?” A: “Niet één zoals jullie kennen.”

De avonturiers bereiden zich voor en gaan richting het kasteel. Daar zien ze licht uit de kapel komen. Het reguliere gebed voor Hoar zou al over moeten zijn. Gwendolyn Kestral weet dat er geen rituelen van Hoar ‘s nachts zijn. Rituelen van Shar zijn juist ‘s nachts. Lady Catherine Palphramond en Jeeves slapen, net als de overige bedienden. De andere zijn in de kapel. Ze zijn in trance, het lijkt op domination. Gwendolyn Kestral kan het effect niet aan een spell koppelen.

Apsalom gaat naar Lady Catherine Palphramond, Yuiros Aenbras naar Jeeves. Hij krijgt Jeeves mee naar de griffonApsalom heeft iets meer moeite om Lady Catherine Palphramond te overtuigen, maar begeleidt haar ook naar de griffon. En ze vliegen naar Guthrae. Yuiros Aenbras pakt de brieven van het bureau van Duke Varran Gloskil. Apsalom gooit zuur over het slot en probeert het daarna te openen. Dat lukt na een minuutje. In de la ligt een log-/dagboek met allerlei brieven of documenten.

Daarna gaan ze naar de kapel. Ze zien niks buiten de kapel. Apsalom opent zachtjes de deur en stapt met Yuiros Aenbras naar binnen. Gwendolyn Kestral voelt duidelijk dat er hier de verbinding met Hoar is gemanipuleerd. Als Apsalom naar vanuit de hal de kapel binnen stapt verandert de wereld…

Iedereen mag een will save gooien. Zelfs Gwendolyn Kestral (die tot 41 komt) faalt. Ze bevinden zich niet meer in de kapel, maar in een koepel van schemerlicht. De koepel is 30ft radius rond een altaar, dat ze herkennen uit de kapel. Langs de randen van de koepel is ‘total darkness’. Voor het altaar staat Duke Varran Gloskil met zijn gasten. Ze hebben allemaal een gedaanteverandering ondergaan en lijken van schaduw.

Het gevecht is moeizaam, maar wordt gewonnen. Een cleric met holy symbol van Shar lijkt gestoord en mompelt herhaaldelijk:  “Every gift has it’s price”. De anderen ogen emotieloos, als bewegende poppen. Lord Hugo Palphramond wordt door Narfedwyn k-o gemaakt met whelm. De anderen worden gedood.  Tussendoor verschenen er nog 4 groepjes shadows en een tweetal shadow mastiffs. De shadows worden destroyed door Gwendolyn Kestral. De shadow mastiffs worden gedood. De lichamen van de doden lopen leeg als ballonnen en verdwijnen. Hun equipment blijft achter. De holy symbol van Shar verandert in een symbol van Hoar na de dood van de cleric. De ruimte blijkt afgesloten. Er is geen geheime uitgang oid. Het altaar wordt vernietigd. Narfedwyn probeert tijdens het gevecht nog break enchantment op meerdere personen, maar dit werkt niet.

De groep discussieert over het vervolg. Hoe Lord Hugo Palphramond te redden? Gwendolyn Kestral gebruikt de ring of sending en benadert Mother Dyltharra Buelth. Gwendolyn Kestral: “Zijn op kleine Shadow Plane na gevecht met cleric van Shar. Hoe hier weg? Graag advies of oplossing. Cast aub zelf sending” Mother Dyltharra Buelth: “Ik wil graag weten wat er is gebeurd. Gebruik plane shift. Lukt dat of heb je hulp nodig?” Even later stuur Mother Dyltharra Buelth zelf een sending: “Lukt dat of heb je hulp nodig? En waarheen?” Gwendolyn Kestral antwoord: “plane shift morgen, zitten in kapel Brightstone Keep. Risico te groot voor lang verblijf. Lord Hugo Palphramond unwilling or dominated. Hulp gewenst.” 10 min later volgt nog een sending van Mother Dyltharra Buelth :  “Sorry Gwendolyn Kestral, plane shift lijkt me de snelste optie.” Gwendolyn Kestral antwoordt: “Varran Gloskil verslagen naar Material Plane onbekend. Kan kasteel veilig gesteld worden? Vrienden in omgeving kasteel: Guthrae, Lady Catherine PalphramondJeeves en mounts.”

Na 10 minuten wachten cast Narfedwyn sending en benadert Guthrae. Dit lukt. Ze zegt het volgende: “Kapel ingegaan, werden geplane shift. Tot morgen vast op Shadow Plane. Please scout kasteel en kapel zonder binnengaan. Akkoord? Hulp Selune al gevraagd. Volgende sending over een uur.” Guthrae reageert: “Kasteel is vernietigd door zwarte bollen. Alles ok? Ik ga wel even kijken. Hover Seawind is op de hoogte.”

Na een half uurtje ontvangt weer een sending van Mother Dyltharra Buelth: “Ik krijg bericht dat Brightstone Keep is vernietigd door zwarte bollen. Jullie vrienden brengen we naar de tempel. Kan ik nog iets anders doen?” Gwendolyn Kestral antwoord: “Fijn om te horen. Morgen plane shift. Willen Lord Hugo Palphramond meenemen, die is waarschijnlijk unwilling voor plane shift. Heb je tips? Verder alles goed.”

Nog een half uur later stuurt Narfedwyn de volgende sending naar Guthrae: “Graag rapport. Waren er overlevenden of doden in kapel of kasteel? Varran Gloskil gezien? Hulp Selunites voor jullie onderweg. Morgen plane shiften wij naar tempel SeluneVelprintalar.” Guthrae antwoordt: “Geen overlevenden of doden gezien in het kasteel. Enkel een spiegel. We zien jullie morgen.”

Mother Dyltharra Buelth stuurt nog een sending: “Je kan proberen een shadow walk te halen” “Een sorcerer die dit kan, bevindt zich in Velprintalar.” Gwendolyn Kestral reageert: “Wij hebben geen toegang tot shadow walk. Bij kasteel geen lijken of overlevenden gevonden, maar wel mysterieuze spiegel. We proberen suggestion.”

break enchantment en suggestion leveren niks op. Lord Hugo Palphramond blijft in de zelfde toestand. Als Apsalom een haar van hem uittrekt, vergruist en verdwijnt dit. Ze wachten de hele dag. Apsalom checkt de papieren van Duke Varran Gloskil. Er zitten veel namen tussen van belangrijke en minder belangrijke notabelen en officieren, die sympathiseren met de Sons of Hoar. De meest in het oog springende zijn: Lady Carliela Benstyl (leider van de merchant guild in Velprintalar en lid van de Royal council), Lady Engwynna Mestispaerr (lid van Royal council namens Furthinghome), Lord Kargil Ninton en Lord Mard Dantakain (leden Royal council namens Spandeliyon), Lord Yosmyd Curassaer (lid Royal council namens Ghevden), Lady Elmydda Yennistar (lid Royal council namens Ingdels Arm), High-captain Yosydda Blaze van de Sealion (het oorlogschip dat zich bij Altumbel heeft aangesloten), Captain Ceridwen Anwyl, marshal van Griffonheight Keep.

View

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.